Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyekrémes piskóta

Gesztenyekrémes piskóta
Gesztenyekrémes piskóta
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha valaki még krémesebben szeretné, akkor dupla adag tejszínt és gesztenyemasszát használjon, és a végén még tejszínhabot a tetejére!

Tiszta kalóriabomba, de isteni!

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálba összekeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatossan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg.
  3. Ha kész, akkor megsütjük. (Tűpróba!)
  4. Elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá felverjük.
  5. A gesztenyemasszát összetörjük, majd hozzákeverjük a rumot és a cukrot. Jól összekeverjük.
  6. A gesztenyéskrémet a tejszínhabba tesszük, majd robotgéppel jól kikeverjük.
  7. A piskótát kettévágjuk, majd a fele krémmel megkenjük.
  8. Ráborítjuk a piskóta tetejét , majd azt is megkenjük, és megszórjuk a csokidarával és cukorgyöngyel. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 408
elküldve: 4
receptkönyvben: 100
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piskóta gesztenyekrémmel, gesztenyekrémmel töltött piskótatorta, gesztenyés piskóta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

660
tojás 6 db
cukor 6 ek
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 6 púpozott ek
sütőpor 1 csomag
1 csipet
növényi habtejszín 2 dl
rum 4 ek
gesztenyemassza 25 dkg
cukor 10 dkg
csokoládédara 1 ek
cukorgyöngy 1 ek