r
Nosalty Logó

Meggyes süti Petruskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petruska
Meggyes süti Petruskától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1038 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4144 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 316 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1194 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.5 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    426 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 1038 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66.1 g

Zsír

  • Összesen
    182.5 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    970 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4776 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    1218 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1985 mg
  • Nátrium
    1241 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    566.2 g
  • Cukor
    252 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1716 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1574 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1702 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    955 micro
Összesen 4144 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 316 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Bekapcsoljuk a sütőt, hogy mire kikeverjük a tésztát, elég meleg legyen.
  2. A puha vajat habosra keverjük, utána mehet bele a cukor, só, vaníliás cukor is. Ezzel is habosra keverjük.
  3. Egyenként belekeverjük a tojásokat.
  4. A lisztben elkeverjük a sütőport, és beleszitáljuk a keverékbe.
  5. Tejjel lazítjuk a tésztát, nem kell folyósnak lennie! Simára keverjük.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Tetejére szórjuk a gyümölcsöt.
  7. Mehet a sütőbe! Tűpróba!
  8. Szeletelés előtt porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x 35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12022
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 16.

Ajánló

Lehet cseresznyével is készíteni vagy más gyümölcsből. Befőttet, fagyasztottat is használhatunk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Meggyes süti Petruskától
Petruska 61 recept

Végre megérett a meggy! Valami gyors, egyszerű sütire vágytam. A receptben kicsit sokszor szerepel a keverjük szó, de tényleg csak keverni kell, és kész! Én most sem magoztam ki a meggyet, ezért a család elkeresztelte "köpködős" sütinek.

Hozzászólások

Erikiri

Kedves Petruska! A sütidet meggy helyett nagy szem? fehér csemegesz?l?vel készítettük, a sz?l?szemek közé pedig negyed diódarabokat nyomkodtunk. Annyira egyszer? ez a recept, hogy a munka nagy részét lényegében a gyerekek készítették, most én voltam a kukta :-) Nekünk picivel több tejet vett fel, kb. 2 dl-t. A gyümölcsválasztást és a tejmennyiséget leszámítva mindent úgy csináltam, ahogy leírtad. Hajszál pontosan 20 perc alatt aranyosra sült, a színe, az állaga és persze f?ként az íze is tökéletes lett, nagy sikert aratott a családunkban.Köszönjük a receptet. Üdv Kriszta

Petruska

Kedves Kriszta! Jó ötlet volt a sz?l?s-diós! Örülök, hogy ízlett és sikert aratott családod körében! :) További jó sütögetést! Petruska

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek