Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes süti Petruskától

Meggyes süti Petruskától
Meggyes süti Petruskától
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre megérett a meggy! Valami gyors, egyszerű sütire vágytam. A receptben kicsit sokszor szerepel a keverjük szó, de tényleg csak keverni kell, és kész! Én most sem magoztam ki a meggyet, ezért a család elkeresztelte "köpködős" sütinek.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Lehet cseresznyével is készíteni vagy más gyümölcsből. Befőttet, fagyasztottat is használhatunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Bekapcsoljuk a sütőt, hogy mire kikeverjük a tésztát, elég meleg legyen.
  2. A puha vajat habosra keverjük, utána mehet bele a cukor, só, vaníliás cukor is. Ezzel is habosra keverjük.
  3. Egyenként belekeverjük a tojásokat.
  4. A lisztben elkeverjük a sütőport, és beleszitáljuk a keverékbe.
  5. Tejjel lazítjuk a tésztát, nem kell folyósnak lennie! Simára keverjük.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Tetejére szórjuk a gyümölcsöt.
  7. Mehet a sütőbe! Tűpróba!
  8. Szeletelés előtt porcukorral megszórjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x 35 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 812
elküldve: 5
receptkönyvben: 175
elkészítve: 16/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Petruska

Mióta szakács: 2011.10.30.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes pite, gyors meggyes süti, meggyes kevert

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Erikiri
Erikiri Mon, 2012-09-24 20:11

Kedves Petruska! A sütidet meggy helyett nagy szemű fehér csemegeszőlővel készítettük, a szőlőszemek közé pedig negyed diódarabokat nyomkodtunk. Annyira egyszerű ez a recept, hogy a munka nagy részét lényegében a gyerekek készítették, most én voltam a kukta :-) Nekünk picivel több tejet vett fel, kb. 2 dl-t. A gyümölcsválasztást és a tejmennyiséget leszámítva mindent úgy csináltam, ahogy leírtad. Hajszál pontosan 20 perc alatt aranyosra sült, a színe, az állaga és persze főként az íze is tökéletes lett, nagy sikert aratott a családunkban.Köszönjük a receptet. Üdv Kriszta

ladybird216
Petruska / ladybird216 Tue, 2012-09-25 08:36

Kedves Kriszta!

Jó ötlet volt a szőlős-diós! Örülök, hogy ízlett és sikert aratott családod körében! :)

További jó sütögetést!

Petruska

1038
vaj 20 dkg
cukor 20 dkg
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 3 db
finomliszt 40 dkg
sütőpor 1 csomag
tej 1 dl
meggy 20 dkg
porcukor 3 ek