r
Nosalty Logó

Meggyes-pudingos rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-pudingos rétes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 697 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2784 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 147 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 697 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    143.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2111.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    1344 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    570 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289.4 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 2784 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 147 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a pudingot a csomagolásonleírtak alapján.
  2. Leszűrjük a meggyeta levétől, majd a kész pudinghoz keverjük. Hűvös helyen hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A tejfölt összekeverjük az olajjal. (Ezzel fogjuk a tepsi alját és a réteslapokat megkenni.)
  4. Veszünk egy tepsit, majd az alját megkenjük az olajos tejföllel. Erre jön egy réteslap, majd ezt is megkenjük. Ezt a rétegezést még 3× folytatjuk úgy, hogy négy réteslap legyen alul (mivel majd felül is ennyi lesz).
  5. Ezután rárakjuk a pudingos-meggyestölteléket, és szépen elterítjük úgy, hogy mindenhol egyforma vastagságú legyen. Majd újból jönnek a réteslapok az előbb leírtak alapján rétegezve.
  6. A tetejét is megkenjük, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. (A szeleteléssel várni kell addig, míg teljesen kihűl.) Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 32723
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Először túrós rétest szerettem volna készíteni, majd kitaláltam ezt a változatot. Nagyon finom lett, ízlett mindenkinek. Egy kis változatosság.

Hozzászólások

arkcsiga

mekkora tepsibe kell rakni? O.O

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!