Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizslisztes citromos piskóta

Rizslisztes citromos piskóta
Rizslisztes citromos piskóta
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon könnyű, citromos piskóta. Én most két kicsi szilikonos kuglófformában sütöttem, de egy normál tortaformában is simán kiad ez az adag egy rendes tortalapot.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját a porcukorral, a citrom levével és reszelt héjával és a rizsliszttel robotgéppel legalább 5 percig keverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és 3 részletben a sárgájás krémhez keverjük.
  3. Szilikonformában vagy sütőpapíros/kikent tepsiben 180 fokon sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük az állagát.
  4. A csokit gőz fölött megolvasztjuk, és a kész tészta tetejére öntjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 352
elküldve: 13
receptkönyvben: 388
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: 1

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromos kuglóf, citromos piskóta rizsliszttel, rizslisztes-citromos tortácska

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

323
tojás 3 db
porcukor 10 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
rizsliszt 7 dkg
étcsokoládé 8 dkg