Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medveláb

Medveláb
Medveláb
45 perc / előkészület: 40 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az üknagymamim receptje alapján 2 évesen készítettük vele közösen először (ezt az anyukám mesélte). Azóta is ha van dió itthon, akkor biztosan medveláb is lesz. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tejjel vagy lekvárral ajánlom, de magában is szuper finom :) Vannak, akik darált mákot is tesznek bele, de nálunk az nem megy, ha esetleg valaki szeretne, akkor 1 jó maroknyi mákot meg kell őrölni és beleszórni a tésztába.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minden alapanyagot összekeverünk, és formákba rakva, kisütjük.
  2. (A hőfokot nem tudom megmondani, mivel én villanysütőben sütöm.) Az a lényeg, hogy jó forró legyen a sütő, és olyan 5-7 percig süljön benne.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 895
elküldve: 0
receptkönyvben: 111
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Szintike

Mióta szakács: 2012.08.23.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós-vajas keksz, formában sült keksz, kakaós vajas keksz

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cindycat
Szintike / cindycat Wed, 2012-09-05 21:02

Szia Barneymaci. Eloszor is en nem Reguska vagyok hanem cindycat amugy Szintia :)) Amugy valaszolva a kerdesedre, en meg dednagymamamtol orokoltem, de utana neztem a neten es lehet kapni pontos adatot sajnos nem tudok mondani..

cindycat
Szintike / cindycat Sun, 2012-09-02 13:33

Szia Barneymaci! A medvelabhoz direkt ilyen formakat lehet kapni..amit csak ennek a sutesere hasznalhatsz fel :)

cindycat
Szintike / cindycat Sat, 2012-09-01 11:20

szia reguska. A villanysutom kb 40 evvel ezelotti kiadasu :) En altalaban bedugom es kb 5-10 percet melegitem es utana mar lehet is tenni bele. A tesztat nyujtani nem kell, hanem csipegetni es belenyomkodni a formakba, amit nem kell kivajazni csak egyszeruen szarazon es mar mehet is bele a massza. A teszta nem folyekony ugyhogy nyugodtan lehet csipegetni es egyebkent meg nyersen is finom. Udv, cindycat :)

reguska
reguska Sat, 2012-09-01 07:52

Szia!

A villanysütőnek is van hőfoka... Nekem is az van, mit jelent a forró?? 220 fok? vagy több? ha nincs formám ki is tudom szaggatni gondolom formára? hány cm re nyújtsam kb a tésztát? nagyon tetszik a recept szeretném megcsinálni.. Ha valakinek van formája (lehet majd veszek ) azt ki kell vajazni? vagy csak úgy bele tölteni a tésztát?
Előre is köszi!
Üdv: reguska

cindycat
Szintike / cindycat Sun, 2012-09-02 13:34

szia reguska. A villanysutom kb 40 evvel ezelotti kiadasu :) En altalaban bedugom es kb 5-10 percet melegitem es utana mar lehet is tenni bele. A tesztat nyujtani nem kell, hanem csipegetni es belenyomkodni a formakba, amit nem kell kivajazni csak egyszeruen szarazon es mar mehet is bele a massza. A teszta nem folyekony ugyhogy nyugodtan lehet csipegetni es egyebkent meg nyersen is finom. Udv, cindycat :)

1312
finomliszt 40 dkg
porcukor 15 dkg
vaj 25 dkg
dió 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
tojás 1 db