Nosalty Logó

Medveláb

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szintike
Medveláb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 1312 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 5253 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 488 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    86.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 1312 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.9 g

Zsír

  • Összesen
    344.5 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2632.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    515 mg
  • Foszfor
    1427 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    494.7 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1789 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1755 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 5253 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 488 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Minden alapanyagot összekeverünk, és formákba rakva, kisütjük.
  2. (A hőfokot nem tudom megmondani, mivel én villanysütőben sütöm.) Az a lényeg, hogy jó forró legyen a sütő, és olyan 5-7 percig süljön benne.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5288
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 31.

Ajánló

Tejjel vagy lekvárral ajánlom, de magában is szuper finom :) Vannak, akik darált mákot is tesznek bele, de nálunk az nem megy, ha esetleg valaki szeretne, akkor 1 jó maroknyi mákot meg kell őrölni és beleszórni a tésztába.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szintike 6 recept

Az üknagymamim receptje alapján 2 évesen készítettük vele közösen először (ezt az anyukám mesélte). Azóta is ha van dió itthon, akkor biztosan medveláb is lesz. :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! A villanysüt?nek is van h?foka... Nekem is az van, mit jelent a forró?? 220 fok? vagy több? ha nincs formám ki is tudom szaggatni gondolom formára? hány cm re nyújtsam kb a tésztát? nagyon tetszik a recept szeretném megcsinálni.. Ha valakinek van formája (lehet majd veszek ) azt ki kell vajazni? vagy csak úgy bele tölteni a tésztát? El?re is köszi! Üdv: reguska

Szintike

szia reguska. A villanysutom kb 40 evvel ezelotti kiadasu :) En altalaban bedugom es kb 5-10 percet melegitem es utana mar lehet is tenni bele. A tesztat nyujtani nem kell, hanem csipegetni es belenyomkodni a formakba, amit nem kell kivajazni csak egyszeruen szarazon es mar mehet is bele a massza. A teszta nem folyekony ugyhogy nyugodtan lehet csipegetni es egyebkent meg nyersen is finom. Udv, cindycat :)

Szintike

szia reguska. A villanysutom kb 40 evvel ezelotti kiadasu :) En altalaban bedugom es kb 5-10 percet melegitem es utana mar lehet is tenni bele. A tesztat nyujtani nem kell, hanem csipegetni es belenyomkodni a formakba, amit nem kell kivajazni csak egyszeruen szarazon es mar mehet is bele a massza. A teszta nem folyekony ugyhogy nyugodtan lehet csipegetni es egyebkent meg nyersen is finom. Udv, cindycat :)

Törölt felhasználó

Szia Reguska! Milyen formát kell használni? Üdv.: Barneymaci

Szintike

Szia Barneymaci! A medvelabhoz direkt ilyen formakat lehet kapni..amit csak ennek a sutesere hasznalhatsz fel :)

Törölt felhasználó

Ok, de hol kell beszerezni?

Szintike

Szia Barneymaci. Eloszor is en nem Reguska vagyok hanem cindycat amugy Szintia :)) Amugy valaszolva a kerdesedre, en meg dednagymamamtol orokoltem, de utana neztem a neten es lehet kapni pontos adatot sajnos nem tudok mondani..

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezeket a zöldségeket és virágokat ültessük áprilisban

Ahogy beköszönt a kellemes tavaszi időjárás, úgy szaporodnak meg kinti teendőink is. Ha szabadidőnk nagy részét az udvaron szeretnénk tölteni, amint beköszönt a meleg, akkor most álljunk neki a kerti munkálatoknak, hogy később gyönyörködhessünk bimbózó virágainkban és zöldellő növényeinkben. ezeket ültessük el áprilisban.

Mucsi Blanka

„Mindig arra buzdítom az embereket, hogy az ő esküvői tortájuk...

A rögtön felismerhető, különleges színekben pompázó, szabályos mértani formájú torták mellett egy ideje izgalmas desszertválogatások is készülnek az Egy csipet torta műhelyében. Bár a tavalyi év és a járványhelyzet nem kedvezett az esküvőknek és a rendezvényeknek, az ünnepi torták és a sütisdobozok iránt most minden eddiginél nagyobb az érdeklődés. Horváth Alexandra, a tortaműhely alapítója az őszi esküvők varázsáról, az inspiráció forrásairól és a sütés terápiás hatásáról is mesélt.

Chilembu Krisztina

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.