Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás pogácsa 4. - omlós

Medvehagymás pogácsa 4. - omlós
Medvehagymás pogácsa 4. - omlós
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a medvehagyma szezon... szerencsés vagyok, mert mindig kapok ismerősöktől. Amibe csak lehet, teszek legalább egy keveset. Jól helyettesíti a fokhagymát, ráadásul színe miatt még mutat is az ételekben.
Ez egy nagyon egyszerű pogácsa, viszont annál finomabb. Nem kell hajtogatni, nincs vele más tennivaló, csak összegyúrni. Kezdők is bátran hozzáfoghatnak!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A kenéshez

ajánlat

Ha van zsírunk, akkor azt használjunk, mert attól sokkal omlósabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet egy pici cukorral meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A  sót és az apróra vágott hagymaleveleket elkeverjük a lisztben, majd belemorzsoljuk a zsírt. A tojássárgáját, az élesztős tejet  és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk, majd 30-40 percig hagyjuk kelni.
  3. Lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra sodorjuk, megkenjük a tejfölös tojásfehérjével, és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
  4. Tetejüket keresztben bevagdossuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Még hagyjuk 15 percet pihenni. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 48 256
elküldve: 24
receptkönyvben: 540
elkészítve: 43/60
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

omlós medvehagymás pogácsa, pogácsa medvehagymával

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Huncutka
Huncutka / Huncutka Sun, 2016-03-20 11:13

Én is vettem a bátorságot és most sül az első adag. Nekem 51 db jött ki ebből a tészta mennyiségből. 5 fő részére nekünk ideális az adag. 10:25-re kb. vehetem ki a tepsiből a pogácsákat (nagyon várom már). Elmentettem a receptet és köszönöm!

arankamacleod
arankamacleod Tue, 2014-04-22 10:00

Mindig féltem a pogácsáktól, mert valahogy sosem sikerültek. Egy ideje már nem is próbálkoztam. Ezt most elkészítettem (biztos ami biztos alapon szárított élesztővel) és nagyon-nagy sikert aratott. Köszönöm a receptet!

kingaeniko
kingaeniko Mon, 2014-03-31 20:14

Koszonom, meg is fogom csinalni, mert a recepted nagyon nagyon csabito :)

moncheri74
moncheri74 Sun, 2014-03-23 18:21

Elkészítettem! Tökéletes a recept! Köszönöm szépen hogy megosztottad. :)

kisskati78
kisskati78 Sun, 2013-04-14 08:13

Nagyon jó a recept! Tegnap elkészítettem és az egész családnak nagyon ízlett! köszi! :-)

sonce85
Sonce / sonce85 Mon, 2012-05-21 13:56

Nagyon finom,puha lett. A férjem azt mondta,hogy egyszerűen megunhatatlan :-) hát kell ennél nagyobb dicséret?

Köszönöm.

ogram1961
ogram1961 Wed, 2012-05-09 22:45

A hétvégén végre sikerült medvehagymát kapnom. Mit mondjak? "Szerelem" első harapásra! ::))
Nagyon jól sikerült a pogácsa is, köszi a receptet! Természetesen elmentve!
Üdv: Margó

summerflower
summerflower Fri, 2012-04-27 10:52

Kedves Klivi! Még soha nem ettem medvehagymát, de már rengeteget hallottam róla... Tegnap vettem egy csokorkával, majd elkészítettem a te pogácsádat. Nagyon finom lett! (Biztosan nem ez volt az utolsó medvehagymás próbálkozásom!) :) Köszi a receptet!
Anna

atina
atina Sat, 2012-04-14 13:47

Szombat délelőtt megsütöttem, ledagasztottam, de közben főztem, tettem-vettem, közben sütöttem egy piskótát és volt időm hajtogatni is a tésztát, nagyon finom leveles lett, az íze fantasztikusan finom lett a medvehagymától, és látványnak sem utolsó. Annyit változtattam a recepten, hogy 15 dkg zsírt és 5 dkg margarint tettem bele, minimálisan több lisztet vett fel nekem, talán a jó kis házi zsírtól. Ajánlom mindenkinek, biztos még meg fogom sütni, hisz a fagyasztóm tele van aprított medvehagymával. Köszönöm.

zsofyy
zsofyy Mon, 2012-04-09 14:01

köszi, nagyon jó recept, nagy sikert aratott, bár én picit több sót és medvehagymát tettem bele. most is épp kel egy adag. ( a felébe tettem most kolbászt is, remélem finom lesz.)

Lillena
Lillena Mon, 2012-04-09 11:18

Szombaton délután megsütöttem, estig elfogyott, most fogok a következő adaghoz. Nagyon finom, köszönöm szépen!

jnikcsi
PJN / jnikcsi Sat, 2012-04-07 16:32

Szia!

Ma sütöttem meg, ez életem első pogácsája és isteni finom lett! :)
Köszönöm szépen a receptet.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

klivi
klivi / klivi Sun, 2012-04-08 09:18

Ennek igazán örülök, és én is kellemes ünnepeket kívánok!

Andy22
Andy22 Fri, 2012-03-30 15:13

Még nem ettem medvehagymás pogácsát!! De tuti megcsinálom. Mindenki mondta hogy nagyon finom :)

1019
finomliszt 50 dkg
mangalica zsír 20 dkg
tej 1.5 dl
friss élesztő 2.5 dkg
cukor 1 csipet
0.5 ek
tojássárgája 1 db
medvehagyma 1.5 csokor
tejföl 2 ek
tojásfehérje 1 db
tejföl 1 ek