Nosalty Logó

Klasszikus lángos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Klasszikus lángos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 47% Zsír
Összesen 1529 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 47% Zsír
Összesen 6116 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 47% Zsír
Összesen 488 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 47% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    118.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1038.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    714 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 1529 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 47% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    475.4 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    216 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    171 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4154.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    2856 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    191 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 6116 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 47% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 488 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztbe tesszük a sót, és a felfutott élesztővel, az 5 ek olajjal és annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, könnyű tésztát készítünk.
  3. Letakarva fél órát kelni hagyjuk.
  4. Olajat forrósítunk.
  5. A tésztát kicsit kilapítjuk, kisebb darabokat vágunk vagy tépünk ki belőle. A darabokat kicsit meghúzkodjuk, hogy kb. 1 cm vastag körök vagy téglalapok legyenek.
  6. A forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük.
  7. Papírtörlőre szedjük.
  8. Fokhagymával, sajttal, tejföllel kínáljuk.
  • Elkészítettem: 500 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 182
  • 7 napos nézettség: 2388
  • Össznézettség: 640377
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 10.

Ajánló

A fokhagymás kenéshez 3-4 gerezd fokhagymát fél dl vízbe préselünk, kicsit megsózzuk, megkeverjük, és már használhatjuk is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nem sikerült a lángosom - mondta M - , mert nincs meg a receptje, és egy másik szerint készítettem. Nehezményezte, hogy az enyémet miért nem láthatja még a NoSalty-n. Hiszen rengeteg lángos recept közül válogathatsz - feleltem én -, alig van köztük eltérés. De ő akkor is az enyémet hiányolta. Hát tessék! :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj! Tökéletesen megértem M ismer?södet,amiért a Te receptedet hiányolta! Szerintem is ez az igazi lángos recept.Garantálom,ha valaki egyszer ezt kipróbálja,azután már csak így készíti.Én is így csinálom,esetleg még egy kis kefírt szoktam beletenni ha van itthon,nem rontja el,s?t talán még omlósabb a tészta t?le. Szép napot! Üdv:Kata

Fahéj

Köszönöm a meger?sítést! :)

Csiki Piroska

Nagyon guszta a lángos és a fotó is tökéletes. Piroska

Fahéj

Köszi, Piroska! Bár nem a büszkeségem ez a fotó, mert este fotóztam, de mit csináljak, ha mindig úgy jön ki a lépés, hogy estére sütök lángost. :) Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Nagyon jó, mindjárt el is mentem az elkészítend?k közé és ha párom nem lesz itthon meg is csinálom... (? nem bírja az olajos dolgokat, én viszont imádom a lángost).

Fahéj

Akkor lángos témában tökéletesen egyetértünk, mert én is imádom! :))

Törölt felhasználó

A te neved számomra garancia, szóval tuti, h. ez jó recept, kedves Éva! Régóta készülök lángost sütni, nem is mostanában ettem, tehát itt az id?, h. elkészítsem. Köszi, h. megosztottad! Puszi: Gabi

Fahéj

Köszönöm, aranyos Gabikám! :) Szerintem ízleni fog Neked is. Én úgy szeretem, hogy mindennel megpakolom, fokhagyma, tejföl, sajt. Nesze neked fogyókúra! :)) De azért magában is finom... Puszi: Éva

Törölt felhasználó

Én is megpakolva eszem, épp úgy ahogy te is, ha nagy ritkán veszünk a strandon. "Üresen" nem az igazi, és ha már b?nözök, akkor az legyen maximális élvezet. :-))) Majd megírom az élményeimet, ha elkészítem. Puszi: Gabi

Fahéj

Remélem is! :)) Jaj, annyit beszéltünk róla, mindjárt nekiállok lángost sütni, úgy ennék... :))

Bató Edit

Szia Évikém! Ugye hogy ez a legjobb lángos recept? Én Anyukámtól tanultam és mindig így sütöm, néhanapján 1 db f?tt krumplit is teszek bele. Aztán tejföl, sajt, fokhagyma ( és a múltkor még kukorica, de az már tényleg túlzás volt) Na most szívesen megenném, lehet, hogy sütök is... Puszi, Edit

Fahéj

Szia Edit! Én is szoktam néha f?tt krumplival is készíteni, de legtöbbször csak "natúr", mert mindig sietnem kell vele, és így gyorsabb. Egyébként régebben annyit vacakoltam, míg nekiálltam, merthogy sok id?, mire kész lesz, pedig ez nem igaz. Szóval ripsz-ropsz, és kész is a finomság. És már megint sóvárgok, mert én ma estig csak szendvicsen kell, hogy ellegyek, sajnos... Puszi: Éva

Törölt felhasználó

Szia! Talán segíthetek. Én is nagyon szeretem a krumplis lángost és én is mindig "azonnal" akarom, a f?tt krumpli meg ugye mire kih?l, mert másképpen ragad. Ezért tartok otthon krumplipelyhet.Egy kiló liszthez egy sz?k maréknyi , egy icipicivel!!!! keményebbre dagasztom a kenyérsüt? dagasztóprogramjával, kelés közben a krumplis tészta jobban ellágyul. A sóra nekem Anyukám azt mondta, hogy fél kiló lisztenként egy púpos teáskanál sót kell a sós tésztákba tenni. Ha finom a só,akkor ugyan úgy látszik, hogy lepereg, ha meg durva, akkor többnek néz ki,de nekem bejött. További jó sütögetést kívánok mindenkinek! Zsóka

Törölt felhasználó

Köszi szépen! Kicsit vastagabbra hagytam a kelleténél, de így is szuper finom lett! :)

Fahéj

Szívesen! Egyébként mi is szeretjük, ha vastagabb a lángos, úgy finom igazán. :)

Törölt felhasználó

meg tudná nekem mondani vki , hogy ha megprobálok lángost sütni ,miért nem lesz az az igazi laza , puha tésztáju piacos lángos .. ? mindig tömör marad..:( már több féle receptet kiprobáltam , kefirrel , anélkül.. stb..

Fahéj

Elég lágyra (azaz könny?re) kell készíteni a tésztáját, hagyni, hogy keljen. A keletlen lángos marad tömör. Sokszor a granulált éleszt? is ludas, mert esetleg régi, és nem keleszti meg a tésztát. Aztán jó forró olajban kell sütni, akkor gyorsan, szépen megduzzad, ett?l lesz könny?. Az is számít, hogy milyen vékonyra húzzuk ki a tésztát. Ha túl vékony, akkor egy ropogós, olajos hártya lesz (sokszor ilyen a strandon, fúj) , ha meg túl vastag, akkor esetleg nem sül át a közepe, és akkor is nehezebb és tömörebb marad a tészta. A kefír szerintem nem oszt, nem szoroz, az a kelésben segít. Azt viszont nem tudom, hogy én tudtam-e segíteni... :)

Törölt felhasználó

csak most tudtam a válszat megnézni .., nagyon köszönöm a tippet , mindenféleképpen figyelni fogok ezekre a dolgokra , ha kiprobáltam jelentkezem! :)

Fahéj

Várom! :)

BZsuzsi

Kedves Fahéj! Megsütöttem ma a lángosodat! Idáig ez a leges-legfinomabb lángos amit készítettem! (tényleg nem az a piaci lángos, az nem tudom mit?l ropogós és olyan "szalagos" a közepe) Nagyon-nagyon jól tetted, hogy feltöltötted a recepted! Ez kedvenc marad!!

Fahéj

Kedves Zsuzsi! Köszi, hogy beszámoltál róla! Nagyon örülök ilyenkor, amikor beválik egy-egy receptem. Akkor tudom, hogy nem osztottam meg hiába. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj, én is elkészítettem, de hogy nyugodtabb legyen a lelkiismeretem, 250g tönkölylisztet és 250g fehér lisztet használtam. El?ször elég "gumis" állagú volt a tészta, de langyos tejjel végül sikerült eléggé fellazítani. Megmondom ?szintén, mérgel?dtem közben, hogy jól elrontottam ezt a szuper receptet, de azért végigcsináltam. A végeredmény nagyon finom lett, valószín?, hogy 500g fehér lisztb?l az igazi, de nekünk így is ízlett, máskor is meg fogom sütni! :-) Köszönöm! Z.

Fahéj

Kedves Zafira! Én nem ismerem a tönkölyliszt tulajdonságait, abból még sose sütöttem. Valószín?leg az más állagú tésztát ad, mint a simaliszt. Örülök, hogy azért nem kellett kidobnod, s?t, még ízlett is a lángos. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Szó sem volt kidobásról!! ;-) De azért fehér liszttel is megcsinálom, úgy aztán biztos abbahagyhatatlan lesz!! :-)

Fahéj

Nálunk nagy kedvenc... :)

Törölt felhasználó

Életem els? lángosa(17 évesen) és tökéletes lett! Köszönöm a receptet. :)

Fahéj

Szuper! :) Én 17 évesen még nem tudtam lángost sütni... Ügyes vagy! Csak így tovább. :) Üdvözlettel: Fahéj

Törölt felhasználó

Múlt héten kezdtem bele a f?z?cskézésbe. :) Eddig gofri, egy pogácsa és most ez is elkészült. Bár a 'futtatás'-ra rá kellett keresnem, de nagyon szép lett a végeredmény. :)

Fahéj

Nagyon jó ezt hallani! Nem ördöng?sség a sütés-f?zés, maximum els? ránézésre, mindig ezt mondom. További sok sikert és kitartást hozzá! :)

Törölt felhasználó

Szia! Ma elkészítettem a lángost a recepted alapján. Mindent úgy tettem, ahogy írtad. Hát, nekem tömör és nehéz lett a tészta, és kicsit sótlan. Már a kelesztés után látszott, hogy nem az igazi. Vajon mi lehetett a baj?

Fahéj

Szia Doris! Lehet, hogy nem lett elég lágy. Nem lehet pontosan megmondani, mennyi tej kell hozzá, ami írva van, az csak hozzávet?leges. Egy "könny?" tésztát kell kapni, ami azt jelenti, hogy a gyúrt tésztáknál azért lágyabb. Az éleszt?t?l is függ. Felfutott rendesen? A lisztt?l is függ. Én a múltkor az egyébként pihe-puha mákos buktámat szúrtam el egy vacak liszt miatt. És persze a tésztát jól ki kell dolgozni. Én robotgéppel szoktam, de a kézi robotgép dagasztókarjával is elkészíthet?. Ha kézzel készíted, akkor viszont dolgozni kell vele, míg szép fényes, sima és rugalmas nem lesz. A sótlanságán könny? segíteni. A sók is mind másfélék, meg a teáskanalak is, de ha úgy érzed, tegyél még bele egy kicsivel többet legközelebb. Tegyél mondjuk egy csapott ev?kanállal, vagy másfél teáskanállal. Remélem, tudtam segíteni.

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj! Köszönöm a gyors és részletes választ. Igazad lehet, talán nem futott fel rendesen az éleszt? és a tésztával sem dolgoztam eleget. Mindenképpen fogok újra próbálkozni.

Törölt felhasználó

Sziasztok Most lettem kész vele Szerintem nagyon szuper lett - de majd a konyhaf?nök asszony, ha hazaért lezs?rizi ? köszönöm a receptet Egyszer? ? még én is meg tudtam csinálni és a T?zoltókat se kellett hívni :-D ?, olcsó, laktató

Fahéj

Szia! Én is kíváncsian várom a "F?nökasszony" véleményét. Tényleg jó kis egyszer?, de nagyszer? recept ez. Nálunk sokszor van ebédre szombatonként valami jó kis tartalmas leves mellé. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

nagyon +lettem dicsérve neki is izlett ;-)

Fahéj

Ez a lényeg! :)

Shephard

Hali, köszönöm a receptet, jól sikerült, kicsit vastagabbra hagytam a tésztát mikor sütöttem, de így is nagyon finom lett :) Tejföl+sajt volt a feltét :)

Fahéj

Szívesen! Most eszembe juttattad..., a végén még az lesz vacsira nálunk. :) Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Nagyon jo!(:

Fahéj

Akkor jó! :))

Törölt felhasználó

Tegnap magcsináltam és fincsi lett. Kisfiam azt mondta, hogy ilyen finomat még nem evett. Köszi a receptet!

Fahéj

Szívesen! A kisfiadnak pedig jó ízlése van! :) Üdv: Fahéj

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek