r
Nosalty Logó

Mascarponés epertorta Regina konyhájából

NS
Mascarponés epertorta Regina konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Eperkrémhez

565
Kalória
11.6g
Fehérje
39.2g
Szénhidrát
41g
Zsír
177.5g
Víz
263.3g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
28.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótához

Krémhez

Eperkrémhez

Összesen 565 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótához

Krémhez

Eperkrémhez

Összesen 4515 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótához

Krémhez

Eperkrémhez

Összesen 188 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    177.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 565 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.5 g

Zsír

  • Összesen
    327.8 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6340.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1650 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    2590 mg
  • Nátrium
    1714 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    313.2 g
  • Cukor
    227 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1419.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2301 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    446 mg
  • D vitamin:
    456 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    1290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2264 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2158 micro
Összesen 4515 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 188 kcal

Elkészítés

Piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét pedig kemény habbá verjük.
  2. A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a kikevert tojássárgájához adjuk, és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabbal együtt. Vigyázni kell, hogy a hab ne törjön meg.
  3. Kivajazott sütőformába öntjük a tésztát, és 20-25 percen át sütjük 200 fokon.
  4. A piskótát hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt kettévágnánk.

Krémhez

  1. Az epreket megtisztítjuk, pár darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit pedig felkockázzuk.
  2. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a mascarponét, a porcukrot, a vaníliás cukrot és végül az eperdarabokat.

Eperkrémhez

  1. A hozzávalókat egy kis fazékba feltesszük főni, és addig forraljuk, míg krémes állagot nem kapunk. (Én szoktam beletenni 2-3 levél mentát... különleges ízt kap tőle.)
  2. Ha elértük a kívánt állagot, egy botmixer segítségével pürésítjük.
  3. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd a mascarponés krémhez keverjük.
  4. Miután a piskóta teljesen kihűlt, kettévágjuk, és megkenjük a krémmel. Ezután a külsejét is bevonjuk vele. Tetszés szerint eperdarabokkal és mentalevéllel díszíthetjük. Pár órát hagyjuk összeérni a hűtőben.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Nagyon finom, és könnyen elkészíthető.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek