r
Nosalty Logó

Marcipános tallérok

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Petra
Marcipános tallérok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 475 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 2849 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 444 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 475 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.4 g

Zsír

  • Összesen
    158 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2581 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    565 mg
  • Foszfor
    1245 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286.2 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    482 micro
Összesen 2849 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 444 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A marcipánt felkockázzuk és összegyúrjuk a liszttel, darált mandulával, tojással, porcukorral és a mandulalikőrrel.
  2. A tésztából diónyi gombócokat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. (Közben néha kicsit megvizezzük a kezünket, hogy ne ragadjon rá a massza.)

A kenéshez

  1. A tésztagolyókat az ujjainkkal kissé szétlapítjuk (kb. fél centi vastagságúra) és megkenjük a tojássárgával, majd mandulapehellyel hintjük a tetejüket.
  2. Légkeverésen 130 fokra előmelegített sütőbe dugjuk, úgy 15-17 percre. (Kb. 30 tallér lesz a fenti mennyiségből.)
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 289
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 29559
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az adventi készülődés jegyében születtek ezek a tömény, marcipános finomságok. Marcipánimádóknak kötelező:-).

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek