Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipánkrémes tallér

Marcipánkrémes tallér
Marcipánkrémes tallér
35 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc bonbontöltelékem.

hozzávalók / 4 adag

A töltött tallérokhoz

A bevonathoz

ajánlat

Bonbonkészítéshez segítség a blogomon található.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a marcipános krémet: A marcipánmasszát feldaraboljuk, a fehér csokoládét felaprítjuk.
  2. A tejszínt egy kis lábasban épp csak felforraljuk.
  3. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a Baileys-t és a marcipánt. Addig keverjük, míg fel nem olvad benne.
  4. Hozzáadjuk az apró darabokra tördelt csokoládét és kevergetve felolvasztjuk (ha nehezen olvadna, tegyük vissza a tűzre, de vigyázzunk, ne égessük oda. Ha túl hígnak találjuk, 1-2 dkg fehér csokoládét hozzáadhatunk.) Hagyjuk hűlni.
  5. Elkészítjük a csokoládéhüvelyt szilikonos vagy polikarbonát formában: A csokoládét megolvasztjuk és temperáljuk.
  6. A formába öntjük, légbuborékokat kiütögetjük, majd fejjel-lefelé fordítva egy sütőpapírra kifolyatjuk a felesleges csokoládét (amint megdermed ez a csokoládé újrahasznosítható).
  7. A formát a csokoládéhüvely dermedéséig hűtőbe tesszük (kb. 30 perc).
  8. Megtöltjük a csokoládéhüvelyeket a marcipános krémmel, és amíg újratemperáljuk a csokoládét, hűtőbe tesszük a formát. Majd lezárjuk a tallérok tetejét.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 966
elküldve: 3
receptkönyvben: 143
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Emőke

Mióta szakács: 2012.01.07.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

marcipánkrémes bonbon, tejszínes-fehér csokis bonbon, marcipános desszert

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

997
ostya 320 g
marcipán 15 dkg
fehér csokoládé 5 dkg
habtejszín 1 dl
baileys 50 ml
étcsokoládé 25 dkg