Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás csemege

Mandulás csemege
Mandulás csemege
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (35)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyszerű, finom és sütés nélküli nasik táborába tartozó csemege :).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasban a margarin megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, a porcukrot, az aromát.
  2. Levesszük a tűzről, majd elkeverjük benne a kekszet.
  3. Tálcára nyomkodjuk, majd kihűtjük.
  4. Csokival bevonjuk, hűtőbe tesszük, majd pár óra elteltével szeleteljük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 21 597
elküldve: 17
receptkönyvben: 552
elkészítve: 17/30
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sütés nélküli mandulás sütemény, kekszes-mandulás szelet

Hozzászólások (35)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zs.u.zs.i
Zs.u.zs.i Sat, 2015-12-19 02:29

Nem volt kedvem csokit olvasztani, így csak golyókat gyúrtam, amiket meghempergettem kakaóporban. Így is finom! :)

Zs.u.zs.i
Zs.u.zs.i Sat, 2015-12-19 02:32

Nem volt kedvem csokit olvasztani, úgyhogy golyókat gyúrtam és meghempergettem őket kakaóporban. Így is finom :)

2VerAgi2
Ágicámdrágám / 2VerAgi2 Fri, 2012-11-16 11:38

Megcsináltam,de nekem nem lett zöld színű.Már eleve a mandula aroma fehér volt./Dr.Oetker-t használtam/.Amúgy nagyon jól sikerült,aprítottam bele egy kis aszalt meggyet, most hűsöl :) Holnap leteszteljük a buliban.Köszi a receptet.

Gothdarky
Gothdarky Fri, 2012-06-08 23:55

Köszönöm szépen ezt az egyszerű, de mégis mutatós receptötletet! Egy nagyszabású kertipartyra készítettem először, de nem mertem nagy adagot...sajnos!...mivel többre lett volna igény.:)

Beatrix84
Beatrix84 Sun, 2012-04-22 19:34

Köszönöm a receptet :) Tegnap megcsináltam, már alig van belőle. Mindenkinek ízlett.

szeag
Sz. Ági / szeag Fri, 2012-03-23 20:32

Mondd, mitől lesz a sütijeid teteje ilyen sima, mint a tükör? Csak ámulok és bámulok ha ilyet látok, de a titkát még senkitől se sikerült megtudnom...

Rita1971
TraRita / Rita1971 Fri, 2012-03-23 20:47

Gőz fölött felolvasztom a csokit, pici étolajjal lazítom. Ráöntöm a tészta közepére a csokit, eloszlatom evőkanál segítségével, kicsit megrázom, majd hagyom, míg dermed a csoki. Később beteszem a hűtőbe. Szeletelés pedig úgy történik, hogy forralok vizet, majd abba teszem a kést, átmelegszik a penge, letörlöm róla a vizet és szépen vágom a csokit. A forró pengétől megolvad a csoki.

szeag
Sz. Ági / szeag Fri, 2012-03-23 20:55

Ezt a gyors választ!
Nagyon köszönöm. Egyébként én is pont így csinálom, a rázás kivételével. Attól simul el ennyire?

petrezselyem
petrezselyem Fri, 2012-03-23 17:17

Kedves Rita!
Nagy csodálója vagyok a sütijeidnek,ez is valami gyönyörűség!Nagyon guszta,és nem mellesleg sütni sem kell!Nagyon szeretem az ilyen sütiket,mert két gyerek mellett írtó praktikusak az ilyen sütik.De azt az egyet légyszi áruld el,hogy te mekkora tálcára nyomkodtad rá,hogy ilyen szép magas is lett?Válaszodat előre is köszönöm!
Üdv.:petrezselyem

Rita1971
TraRita / Rita1971 Fri, 2012-03-23 19:53

Húha! Nem igazán emlékszem rá! De teljesen mindegy mekkora a tálca, mert olyan magasra csinálod, amilyet szeretnél :) ha kész a massza látod rajta, hogy mekkorára formázd.
Egyébként én is nagyon szeretem ezeket a gyors nasikat :)) Ráadásul finom is :D

petrezselyem
petrezselyem Sat, 2012-03-24 09:36

Kedves Rita,köszönöm gyors válaszodat,mindenképpen megcsinálom,és remélem,hogy lesz olyan szép és guszta,mint a tiéd!!!!!!!!
Üdv.:petrezselyem

hegyigabi
hegyigabi Sat, 2011-10-15 14:29

Megcsináltam ma, finom lett:)
Köszönöm!
Viszont nekem nem volt itthon tortabevonóm, úgyhogy azt a bevonat-receptet használtam, amit egyszer valamelyik zserbónál találtam, és nagyon bevált:
4 ek kakaópor
4 ek cukor
kicsi víz
összefőzni,majd amikor már megfelelő állagú, lehúzni a tűzhelyről és nagyon pici margarint/vajat belekeverni..
nem szokott összecsomósodni,és tükörfényes lett most is(sajnos eltört a fényképezőgépem,nem tudom prezentálni:)

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sun, 2011-10-23 21:22

Szia Gabi!

Örülök,hogy ízlett! Köszi a visszajelzést és a csoki receptet! :) Ki fogom próbálni!

szaszi
szaszi Tue, 2011-08-02 17:14

Sajnos azt az asztalt még nem
találták ki amihez én ütögetem és ilyen szép lesz!!!
R21M

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-08-02 14:06

Már megint valami csodásan ,gyönyörűségesen finom sütit készítettél, ami elvágólagos, precíz, pontos, és tényleg a csokitető,..hmmm ........nagyon ügyes kezed van:-)))
Csodás ez a süti is:-))
Ötletes nem bonyolult, de a kivitelezés: Neked gyakorlott a kezed:-)))
Elmentettem, kipróbálom én is:-))
Szép napot!
Éva-Anyóca

Rita1971
TraRita / Rita1971 Tue, 2011-08-02 15:11

Szia Éva-Anyóca!

Köszi szépen ismét a dicséretet! Készítsd csak el, nem fogsz csalódni! Gyors és fííííínom :)
Szép napot neked is!
Rita

kisQkta
kisQkta Tue, 2011-08-02 13:07

hú, nagyon jól néz ki :) hogy tudod ilyen simára csinálni a csokimázt a tetején? :o :-)

Rita1971
TraRita / Rita1971 Tue, 2011-08-02 15:08

Köszi kisQkta!
Amikor ráöntöm a csokit szépen eloszlatom, majd egy kicsit megveregetem a tálcát. Óvatosan hozzáütögetem az asztalhoz. Így lesz szép egyenletes :)

noranizza
noranizza Tue, 2011-08-02 11:13

Irigylésre méltóan profi munka a bevonat tükörsimaságától kezdve a precíz szeletelésig!

Jucci
Jucci / Jucci Tue, 2011-08-02 10:51

Én ismét csak ámulok és bámulok! :-)
Egyszerűen megszólalnak a sütik a képen,nem csak ezen,az összesen!
Csodaszépen tudod felszeletelni!Ismét csak gratulálni tudok!Valószínű ez is ki lesz próbálva.Addig is várom a piros kockás terítőt :-))
Szép napot!
Jucci

Rita1971
TraRita / Rita1971 Tue, 2011-08-02 12:42

Szia Jucci! :)

Köszi szépen, nagyon aranyos vagy! A piros kockás terítő startra készen :))
Neked is szép napot!
Rita

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2011-08-02 10:42

Egyszerű és nagyszerű, köszi az ötletet Rita! El fogom készíteni.
Üdv.Edit

1313
margarin 25 dkg
kekszmorzsa 50 dkg
porcukor 20 dkg
tej 7 ek
mandulaaroma 80 ml
tortabevonó 10 dkg