Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mama kókuszos-csokis nasija

Mama kókuszos-csokis nasija
Mama kókuszos-csokis nasija
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mamám egyik receptje. Ha mentem hozzá, mindig több tálcányit készített, ami persze kevésnek bizonyult, finomsága miatt. A mai napig szívesen készítem és fogyasztom.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A bevonáshoz

ajánlat

Jobb minél apróbb kókuszreszeléket beletenni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz összetevőket egy tálba kimérjük, majd összekeverjük őket.
  2. Majd hozzáadjuk a pár csepp rum aromát (ízlés szerint), a darabokra vágott vajat és a tejet.
  3. Az egészet kezdjük összegyúrni, amíg formálhatóvá nem válik. Ha túl száraz lenne a tészta, adjunk hozzá egy kevés tejet.
  4. Falatnyi adagokat gyúrjunk kis golyókká, majd hempergessük meg őket a keserű kakaóporban.
  5. Ajánlott 12 órára a hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 859
elküldve: 0
receptkönyvben: 294
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Dave

Mióta szakács: 2008.11.17.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

búzadarás-kakaós golyók, kókuszos-kakaós golyók

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dave
Dave / Dave Tue, 2013-02-26 18:07

Szia!
A válasz: nem kell megfőzni. Azért kell a hűtőben legalább fél, de ajánlott egy napig hagyni, hogy a búzadara megpuhuljon.

szeretet1955
szeretet1955 Tue, 2013-02-26 17:01

Egy kerdesem lenne,a buzadarat nem kell megfozni?szeretnem kiprobalni a receptet ,valaszt kerek!

1059
búzadara 100 g
porcukor 30 dkg
kekszmorzsa 15 dkg
vaj 10 dkg
tej 5 ek
kókuszreszelék 20 dkg
rumaroma 2 csepp
cukrozatlan kakaópor 2 ek