r
Nosalty Logó

Málnás-vaníliapudingos-csokidarás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Málnás-vaníliapudingos-csokidarás torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

A tetejére

Összesen 456 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

A tetejére

Összesen 3659 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

A tetejére

Összesen 232 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 456 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.7 g

Zsír

  • Összesen
    194.7 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    956 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3581.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1132 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1267 mg
  • Nátrium
    799 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.2 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    530 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1452 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1420 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1199 micro
Összesen 3659 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A pudinghoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a pudingot készítjük el. Ehhez elkeverjük a pudingport 2 ek cukorral, és pár kanál hideg tejjel. A maradék tejet felforraljuk, hozzáöntjük az elkevert pudigport és összeforraljuk. Félretesszük, és időnként megkeverve kihűtjük.
  2. A tésztához a vajat a cukrokkal habosra, majdatojásokat egyenként hozzáadva kikeverjük.
  3. A liszthez adjuk a sütőport, és együtt a tejföllel belekeverjük a cukros keverékbe.
  4. Végül hozzáadjuk a tortadarát, és azt lazán beledolgozzuk.
  5. Kivajazunk egy tortaformát, és a tésztát belesimítjuk.
  6. A kihűlt pudingot egy habzsákba(vagy annak híján egy neylon zacskóba, aminek kivágjuk az egyik sarkát) töltjük, és a tésztába belemélyítve annak kinyomócsőrét, mindenhova egyenletesenelosztva kinyomjuk.
  7. Végül a málnát ráhalmozzuka tészta tetejére.
  8. Előmelegített sütőbe, az alsó rácsra helyezzük és megsütjük.
  9. Tálaláskor megszórhatjuk egy kevés házi vaníliás porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 219
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10364
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 31.

Receptkategóriák

Málnás-vaníliapudingos-csokidarás torta
Vicikó 251 recept

Egy külföldi netes oldalról néztem ki ezt a receptet, amit már rég tervezek megsütni, és most jött el a pillanat. Mivel itt a tavasz, én valahogy úgy vagyok, hogy szinte automatikusan egyre könnyebb, frissebb ételeket készítek. És gyümölcsöset! Nem bírtam kivárni a friss málnát, így fagyasztottból készítettem el ezt a sütit. Legnagyobb meglepetésemre gyönyörű volt. Csodaszép nagy, egész, illatos szemek voltak. Gurulósnak hívták, :-)) tényleg az volt! :-)) Eddigi tapasztalatom a fagyasztott málnával nagyon rossz volt, de ezennel visszanyerte bizalmamat. Minden esetre ez a gyönyörű gurulósság nem látszik a kész sütin, mert kicsit mondjuk úgy, "megplöttyedt" mire megsült. De az íze! Maximálisan kárpótolt. A tésztája kitűnő, igazán könnyű, és a pudinggal való találkozás... :-)

Hozzávalók

A tésztához

A pudinghoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek