r
Nosalty Logó

Málnás-vaníliapudingos-csokidarás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Málnás-vaníliapudingos-csokidarás torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

A tetejére

Összesen 456 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

A tetejére

Összesen 3659 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

A tetejére

Összesen 232 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 456 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.7 g

Zsír

  • Összesen
    194.7 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    956 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3581.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1132 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1267 mg
  • Nátrium
    799 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.2 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    530 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1452 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1420 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1199 micro
Összesen 3659 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 232 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A pudinghoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a pudingot készítjük el. Ehhez elkeverjük a pudingport 2 ek cukorral, és pár kanál hideg tejjel. A maradék tejet felforraljuk, hozzáöntjük az elkevert pudigport és összeforraljuk. Félretesszük, és időnként megkeverve kihűtjük.
  2. A tésztához a vajat a cukrokkal habosra, majdatojásokat egyenként hozzáadva kikeverjük.
  3. A liszthez adjuk a sütőport, és együtt a tejföllel belekeverjük a cukros keverékbe.
  4. Végül hozzáadjuk a tortadarát, és azt lazán beledolgozzuk.
  5. Kivajazunk egy tortaformát, és a tésztát belesimítjuk.
  6. A kihűlt pudingot egy habzsákba(vagy annak híján egy neylon zacskóba, aminek kivágjuk az egyik sarkát) töltjük, és a tésztába belemélyítve annak kinyomócsőrét, mindenhova egyenletesenelosztva kinyomjuk.
  7. Végül a málnát ráhalmozzuka tészta tetejére.
  8. Előmelegített sütőbe, az alsó rácsra helyezzük és megsütjük.
  9. Tálaláskor megszórhatjuk egy kevés házi vaníliás porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10168
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 31.

Receptkategóriák

Málnás-vaníliapudingos-csokidarás torta
Vicikó 251 recept

Egy külföldi netes oldalról néztem ki ezt a receptet, amit már rég tervezek megsütni, és most jött el a pillanat. Mivel itt a tavasz, én valahogy úgy vagyok, hogy szinte automatikusan egyre könnyebb, frissebb ételeket készítek. És gyümölcsöset! Nem bírtam kivárni a friss málnát, így fagyasztottból készítettem el ezt a sütit. Legnagyobb meglepetésemre gyönyörű volt. Csodaszép nagy, egész, illatos szemek voltak. Gurulósnak hívták, :-)) tényleg az volt! :-)) Eddigi tapasztalatom a fagyasztott málnával nagyon rossz volt, de ezennel visszanyerte bizalmamat. Minden esetre ez a gyönyörű gurulósság nem látszik a kész sütin, mert kicsit mondjuk úgy, "megplöttyedt" mire megsült. De az íze! Maximálisan kárpótolt. A tésztája kitűnő, igazán könnyű, és a pudinggal való találkozás... :-)

Hozzászólások

Tomatotree

Hmmm, guszta!! Ha egy kicsivel el?bb meglátom.... akkor még ma elkészülhetett volna, de egy a h?t?ben pihen egy másik meg kel éppen! :)) Na, majd legközelebb!

Vicikó

Köszi:-) Még az a jó, hogy nem maradtatok süti nélkül a hétvégére :-) Igen, érdemes egyszer ezt is megsütni, mert nagyon fincsi. Szép hétvégét! Üdv: Vici

Tomatotree

Neeem, olyan nálunk ritkán van. :))) Mutatom a leánygyereknek a fotót, aszongya, holnapra jó lesz! :D Lehet, még igaza is lesz! :))

Vicikó

:-))))

Törölt felhasználó

Szeretném megkérdezni, hogy a receptben leírt rétegezés után a képen látható sütemény kissé másképp néz ki...a puding és a tészta jó sorrendben van feltüntetve? Vagy kicsi tészta, puding, sok tészta és málna volt a sorrend? Köszi :-)

Vicikó

Igen, minden a legjobb sorrendben van feltüntetve. A végeredmény pedig így néz ki. Mivel a pudingot ( ami kicsit fajsúlyosabb, mint a tészta ) a formába belesimított tésztába nyomjuk, így az leginkább lenn marad, és a tészta a süléskor felemelkedik, ezért alakul ki ez az alakzat. A málna pedig a tetejére jön, ami szintén süléskor kicsit itt - ott belesüpped a tésztába. Üdv: Vici

Vicikó

:-)))

Törölt felhasználó

Tegnap megsütöttem:-) Bár én a pudingot nem tudtam a tészta alá nyomni habzsák híján /zacskóval nem ment, nyilván béna vagyok:-))) /, igy a tésztára került, arra pedig erdei gyümölcs keverék. Igy is isteni finom lett:-)) Köszönöm a receptet:-)

Vicikó

Kedves Ildi! Nagyon szívesen, és örülök, hogy ízlett, egészségetekre! Köszi, hogy megírtad :-) Szép vasárnapot kívánok! Üdv: Vici

Tomatotree

A sütike 5*-re vizsgázott nálunk! Köszönjünk a közzétételt! :)) (Én simán bele tudtam injekciózni a pudingot a tésztába! :))

Vicikó

Nagyon örülök :-)))) Nekem is ment a beinjekciózás :-) Üdv: Vici

Tmea

Nagyon fincsi! Már nyersen is éreztem a tésztáján, hogy ez nagyon tuti lesz, olyan finom volt, hogy majdnem sajnáltam megsütni! :-) Én a pudingozás kérdést úgy oldottam meg, hogy leraktam a tészta kb egyharmadát a tepsi aljára, arra kanalaztam rá kis halmokban a pudingot, és ezt öntöttem le a tészta maradék kétharmadával. Nagyon klassz lett, csak azt nem kalkuláltam bele, hogy melegen kifolyik, úgyhogy aki szintén még melegen szeretné megkóstolni, azt óva intem t?le, ki kell bírni, amíg kih?l, nincs mese!!! :-))

Törölt felhasználó

Kedves Vicikó! Azt szeretném kérdezni, hogy a pudingot nem f?zöd s?r?re? Mert úgy írod, hogy a hozzávalókat "összeforralod". Lehet azért, hogy könnyen kinyomható legyen a habzsákból? Válaszodat el?re is köszönöm, Éva.

Vicikó

Kedves Evica! Igen, összeforralom, de mivel kevesebb tej van benne, mint ami egy normál adag pudinghoz kellene, ( ami 1 zacskó porhoz 500 ml tej lenne ), ezáltal mire felforr, tulajdonképen egy nagyon s?r? pudingot f?ztünk, szinte nem is kell tovább f?zni. De lehet még rottyantani rajta persze, de nem feltétlenül fontos. És egyébként így, kicsit s?r?bben is, könny? kinyomni a habzsákból. Szép napot Neked! Üdv: Vici

gabica0428

Szia Vicikó! Lenne egy kis problémám hátha tudsz valami okosat mondani. Amikor el?ször elkészítettem ezt a receptet egyb?l kedvencem lett! Akkor még gázsüt?ben csináltam és nagyon jól sikerült. De azóta lecseréltem gorenje elektromos süt?re és valamiért az istennek nem akar megsülni a tészta.Nem jön fel és a közepe nyers marad. Pedig mindent a recept szerint csinálok. Eléggé kétségbe vagyok már esve , mert minden más szépen megsül csak ez a vajas tésztafajta nem. Ezel?tt banánkenyeret csináltam , ami szintén ilyen vajas , de azzal is ugyanígy jártam. Megpróbáltam máshogy készíteni , de semmi. Nem értem miért nem sül meg! :((( Ötlet valaki? Már visszasírom a gázsüt?m! :(

Vicikó

Kedves gabica0428! Sajnos nem tudom miért nem akar pont villanysüt?ben jól sikerülni a süti! Inkább fordítva szokott lenni, hogy még az is kit?n?en sikerül az elektromos süt?ben, amir?l álmodni sem mertünk a régi gázsüt?nkben. Egy ötlet, nem tudom milyen módon sütötted, de ha légkeveréssel, akkor a tepsit, formát, ha csak egyet sütünk általában a középs? rácsra kell tenni. A h?foknak elégnek kell lennie a 180 °C -nak, mert pl. ha magasabb akkor történik az amit írsz. Melyik móddal sütötted? Ez azért érdekelne. Vici

gabica0428

Alul -felül sütésen sütöttem 180 fokon a 2. rácson 55 percig. Tudom sokan mondják hogy nálad 180 55 perc , de lehet az nálam több vagy kevesebb. Süt? fajta. Csak a külseje már olyan szépen megsült, és t?próbát is csináltam. Na azt se értettem , mert beleszúrtam és nem ragadt rá semmi, ezért is hittem azt hogy már megsült.

Hozzávalók

A tésztához

A pudinghoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek