r
Nosalty Logó

Málnás túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sarkanya
Málnás túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tortalap piskótatésztából

Túrókrém

A tetejére

Összesen 488 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tortalap piskótatésztából

Túrókrém

A tetejére

Összesen 3897 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tortalap piskótatésztából

Túrókrém

A tetejére

Összesen 215 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    874.3 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 488 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.4 g

Zsír

  • Összesen
    121.9 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    786 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6994.6 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    1212 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    2246 mg
  • Nátrium
    861 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    567.9 g
  • Cukor
    427 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    920.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    846 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    522 mg
  • Retinol - A vitamin:
    829 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1171 micro
Összesen 3897 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.8 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

Tortalap piskótatésztából

Túrókrém

A tetejére

  • 30 dkg málna (kb. 30-35 dkg szép, nagy szemű)
  • 1 csomag tortazselé (Expressz, piros színű, cukrozott)

Elkészítés

Tortalap piskótatésztából

  1. A 3 tojást habosra verjük a cukrokkal, majd hozzávegyítjük a sütőporral összekevert lisztet. Kivajazott (margarinozott) és lisztezett tepsibe (kb. gáztepsi méretű) öntjük, vékonyan szétfolyatjuk, és közepes tűzön kb. 15 perc alatt megsütjük.
  2. A tortához nekem 22 cm átmérőjű (és kb. 7 cm magas) kapcsos formám van, így a kisült és kihűlt piskótából kivágom az alsó tortalapot, és a formába helyezem. Az se baj, ha valakinek nagyobb tortaformája van, akkor egy kicsit alacsonyabb lesz a torta.

Túrókrém

  1. A túrókrémhez a túrót krumplinyomón áttörjük, hozzátesszük a porcukrot, vaníliás cukrot, tejfölt, a reszelt citromhéjat és a fél citrom levét.
  2. A habtejszínt kemény habbá verjük, kicsit még félretesszük.
  3. Az étkezési zselatinport a csomag hátoldalán olvasható módon elkészítjük, kihűtjük, és a túrós masszához vegyítjük, majd a kemény habbá vert tejszínt óvatosan hozzákeverjük.
  4. Végül a piskóta tortalapra öntjük az egészet, és pár órára a hűtőbe tesszük. Később meg lehet nézni az ujjunkkal, ha már szilárd a teteje, akkor jöhet a málna.

A tetejére

  1. A tetejét szépen kirakjuk a málnákkal (vagy bármilyen idény gyümölccsel), a tortazselét elkészítjük a csomag hátoldalán olvasható módon, és a gyümölcsre folyatjuk, és ismét a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt díszítjük, és kész is! :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 115
  • Össznézettség: 72339
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnás túrótorta
sarkanya 1 recept

Kisfiam szülinapjára kerestem túrótorta receptet, de nem találtam az elképzelésemnek megfelelőt, ezért többféle receptből "gyúrtam" össze az alábbit. Annyira finomra sikerült, hogy meg kell ismételnem! :) Bármilyen gyümölcsből el tudom képzelni, úgyhogy a gyümölcsszezon nem lesz akadálya.

Hozzávalók

Tortalap piskótatésztából

Túrókrém

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...