Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás túrótorta

Málnás túrótorta
Málnás túrótorta
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisfiam szülinapjára kerestem túrótorta receptet, de nem találtam az elképzelésemnek megfelelőt, ezért többféle receptből "gyúrtam" össze az alábbit. Annyira finomra sikerült, hogy meg kell ismételnem! :) Bármilyen gyümölcsből el tudom képzelni, úgyhogy a gyümölcsszezon nem lesz akadálya.

hozzávalók / 8 adag

Tortalap piskótatésztából

Túrókrém

A tetejére

  • 30 dkg málna (kb. 30-35 dkg szép, nagy szemű)
  • 1 csomag tortazselé (Expressz, piros színű, cukrozott)
Szólj hozzá!

elkészítés

Tortalap piskótatésztából

  1. A 3 tojást habosra verjük a cukrokkal, majd hozzávegyítjük a sütőporral összekevert lisztet. Kivajazott (margarinozott) és lisztezett tepsibe (kb. gáztepsi méretű) öntjük, vékonyan szétfolyatjuk, és közepes tűzön kb. 15 perc alatt megsütjük.
  2. A tortához nekem 22 cm átmérőjű (és kb. 7 cm magas) kapcsos formám van, így a kisült és kihűlt piskótából kivágom az alsó tortalapot, és a formába helyezem. Az se baj, ha valakinek nagyobb tortaformája van, akkor egy kicsit alacsonyabb lesz a torta.

Túrókrém

  1. A túrókrémhez a túrót krumplinyomón áttörjük, hozzátesszük a porcukrot, vaníliás cukrot, tejfölt, a reszelt citromhéjat és a fél citrom levét.
  2. A habtejszínt kemény habbá verjük, kicsit még félretesszük.
  3. Az étkezési zselatinport a csomag hátoldalán olvasható módon elkészítjük, kihűtjük, és a túrós masszához vegyítjük, majd a kemény habbá vert tejszínt óvatosan hozzákeverjük.
  4. Végül a piskóta tortalapra öntjük az egészet, és pár órára a hűtőbe tesszük. Később meg lehet nézni az ujjunkkal, ha már szilárd a teteje, akkor jöhet a málna.

A tetejére

  1. A tetejét szépen kirakjuk a málnákkal (vagy bármilyen idény gyümölccsel), a tortazselét elkészítjük a csomag hátoldalán olvasható módon, és a gyümölcsre folyatjuk, és ismét a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt díszítjük, és kész is! :)
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 22 cm
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 34 781
elküldve: 11
receptkönyvben: 93
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

sarkanya

Mióta szakács: 2014.06.26.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

túrótorta, túrótorta málnával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

488
tojás 3 db
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 15 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tehéntúró 50 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tejföl 2 ek
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 fél citromból nyert
zselatin 20 g
habtejszín 2 dl
málna 30 dkg
tortazselé 1 csomag