Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás fehércsoki torta

Málnás fehércsoki torta
Málnás fehércsoki torta
80 perc / előkészület: 40 perc főzés: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eszti keresztlányomnak volt a születésnapja, de a körülmények miatt elhúzódott a megünneplése. Így most készítettem el ezt a nagyon finom tortát. A málnából a levet a krémhez még a málnaszezonban készítettem el, és mélyhűtve tároltam a felhasználásig. Így ilyen finom tortát akár szezonon kívül is el lehet készíteni. Szerencsém is volt, mert a piacon most még volt szép málna, és még az ára sem volt a csillagokban annyira. Persze azért nem szezonális volt az ára, de még 25 dkg erejéig megfizethető. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 295 kalória van.

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Krémhez

Tetejére

ajánlat

A málnalevet a tortához mélyhűtött málnából is elkészíthetjük. Télen a krémből rózsákat nyomhatunk a tetejére.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. Csipet sóval a fehérjéket kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral habosra keverjük. A sárgákhoz 2-3 részletben hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  2. Kikent (kókuszzsírral vagy vajjal) és kilisztezett tortaformába simítjuk.
  3. Előmelegített 160 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük. Tűpróba!
  4. A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.

Krémhez

  1. Az 50 dkg málnát az 5 dkg kristálycukorral összetörjük. 1-2 órát legalább lefedve pihentetjük. Tűzre tesszük, és 1-2 percig kevergetve forraljuk. Átpasszírozzuk (ha nem akkor használjuk fel, akkor ha kihűlt, akkor kis dobozkában lefagyaszthatjuk).
  2. A meleg málnalébe felolvasztjuk a kockákra tördelt fehér csokoládét. Kevergetve felolvasztjuk. Ha kihűlt, akkor hűtőbe tesszük legalább 1-2 órára (én az előző nap este készítettem el).
  3. A tejszínhabot felverjük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Kb 0,5 dl vizet felmelegítünk, és kevergetve felolvasztjuk benne a kinyomkodott zselatinlapokat.
  4. A fehér csokis málnát felhabosítjuk, majd a már kihűlt, de még folyós zselatint hozzákeverjük. A tejszínhabot is beleforgatjuk.
  5. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, és megtöltjük a krémmel a tortát, majd kívülről is bevonjuk.

Tetejére

  1. A málnaszemeket óvatosan leöblítjük. Szétteregetve óvatosan leszárítjuk.
  2. A málnaszemekkel kirakjuk a tortánk tetejét.
  3. Hűtőbe tesszük pár órára.
  4. Szeletelve tálaljuk ezt a nagyon finom, nyárias ízű tortát.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 741
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

málnatorta, tejszínes málnatorta fehér csokoládéval, málnás fehér csokis torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

788
tojás 8 db
finomliszt 25 dkg
cukor 24 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
kókuszzsír 9 g
málna 50 dkg
cukor 5 dkg
fehér csokoládé 50 dkg
növényi habtejszín 2 dl
lapzselatin 6 db
málna 25 dkg