r
Nosalty Logó

Málnahab

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Muci
Málnahab
adag
Előkészítés
perc
  • 2% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A málnahabhoz

A tálaláshoz

Összesen 159 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A málnahabhoz

A tálaláshoz

Összesen 1912 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A málnahabhoz

A tálaláshoz

Összesen 174 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 159 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    844.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    461.1 g
  • Cukor
    423 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    604 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    680 micro
Összesen 1912 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    76.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 174 Kcal

Hozzávalók

A málnahabhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A málnahabhoz

  1. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. (Géppel dolgozzunk, mert viszonylag sokáig kell keverni, egészen addig, míg a kristálycukor szemcséi feloldódnak a habban.)
  2. Utána hozzáadjuk több, kisebb adagban a megmosott-szárított málnaszemeket, és jól összedolgozzuk a gyümölccsel.
  3. Jól lehűtve tálaljuk. (Én közvetlenül tálalás előtt is át szoktam dolgozni robotgéppel még egyszer.)
  4. Az egészben hagyott málnaszemekkel díszítjük.
  • Elkészítettem: 28 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 72796
  • Feltöltés dátuma: 2008. június 16.

Ajánló

Citromos keksz

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az egyik kedvenc nyári édességem, szoktam még piros ribizliből is készíteni. A lényeg, hogy savanykás, fanyar gyümölcsöt használjunk hozzá.

Hozzászólások (17)

Törölt felhasználó

Aztán csak imádkozzunk, hogy a tojás ne legyen szalmonellás! F?leg ilyenkor nyáron elég gáz a nyers tojás fehérje!

Törölt felhasználó

F?leg, ha tudnád, hogy a tojás akkor sem szalmonellás, ha maga a tyúk az. A tojás felbontott állapotában lehet az, a helytelen tárolástól vagy helytelen feldolgozottságtól.

Törölt felhasználó

Hát ez valami émelyít?en édes volt. Eleve csak 300g cukrot adtam hozzá, de párom (aki szereti az édeset) nem tudott többet enni két kanálnál...kuka

Mandzsi

Sziasztok! Ebben a receptben a cukor biztos el van írva, mert én szeretem az édeset, de ez borzalom volt. Ehetetlen!!! Szóval, szerintem 40 g lenne.....

Muci

Aki nem szereti az édességet az ne készítsen ilyen gyümölcshabot, hanem natúr gyümölcsöt, esetleg gyümölcssalátát fogyasszon. A cukor mennyisége nem elírás , lehet csökkenteni, de akkor nem lesz kell? keménység? a hab. Inkább az utólag belekevert gyümölcs mennyiségét javaslom növelni. Nem véletlen szerepel az ajánlatban, hogy kínáljunk mellé valamilyen kekszet.

P.

Muci, ne haragudj, hogy én is ezt mondom, de ez tényleg rengeteg cukor. Mi ugyanezt a mennyiséget készítjük 200 g cukorral és tökéletesen megáll a hab. Nem kell hozzá 400 g ahhoz, hogy kemény legyen. Teljesen felesleges. Mégegyszer elnézést, de igaza van a többieknek. Üdv: Eszter

Edit

Én 10 dkg cukorral készítem és úgy is kemény lesz a hab. Aki nem szereti ha annyira édes akkor csinálja kevesebb cukorral. Muci valószín? , hogy így szereti. ezért írta le így a receptet , de lehet kevesebb cukorral is készíteni:))) Ezt szerintem mindenkinek a saját ízlése szerint ellehet készíteni. Üdv Edit

P.

Köszi Edit, jó, hogy Te is írtál. Csak attól tartottam, ha ezt egy kezd? elolvassa, természetesen nem meri majd lecsökkenteni a cukor mennyiségét, mert az hiszi, hogy kell ennyi. Pedig nem.

Törölt felhasználó

ez olyan mint a cici krém de azért majd én is elkészítem klaunak és alexnak biztos ízleni fog

Edit

Kedves Hulala ! Milyen az a cicikrém??? És ki az a Klau és Alex???:))) Üdv Edit

Törölt felhasználó

A régi mondás szerint az ízlésekr?l nem kell vitatkozni. Aki szerint túl sok a 40 deka cukor, az ne tegye bele. S?t: egyen savanyút, keser?t, sósat, és ne édeset, ha nem szereti az édeset. Kár azon vitatkozni is, hogy mi egészséges és mi nem az, hiszen maga az önmagát tévedhetetlennek kikiáltó orvostudomány is legalább 20 évente megváltoztatja err?l az álláspontját. A lényeg: én egy sokkal macerásabb módszerrel szoktam málna-(kajszi-, eper-)habot készíteni, jóval több cukorral: 1 tojásfehérje + 2 dl cukor + 2 dl érett gyümölcs; mindet be egy nagy tálba, 30-40 perc kavarás kézzel, fakanállal, és az eredmény 4-5 pohár finom hab. Eddig még aki megkóstolta, a receptjét kérte, és nem a kukába dobta. Ne haragudjatok, de kicsit felháborodtam azon, hogy: 1. sokan becsmérlik az olyan receptet, ami nem az ? ízlésük szerinti; 2. többen azt állítják, hogy kukába dobták az ételt. Biztosan maradi vagyok, ez meg itt egy olyan oldal, ahol a fels? tízezer nyilatkozik meg. Én nem abban n?ttem fel, és a gyerekeimet se úgy neveltem, hogy az éppen elkészült ételt könnyed mozdulattal kidobjuk. De ez nem is szegénység, hanem mentalitás kérdése. A Muci receptjeit szeretem, mert a régi, hagyományos ízeket képviselik. Senkit nem akartam megbántani, de mikor azt olvastam, hogy a békít? szándékú Edit is 10 dkg cukrot tesz 5 tojásfehérjéhez meg 40 dkg gyümölcshöz, akkor azt hittem, hogy eltévedtem, és nem az egyik általam kedvelt honlapon járok, hanem a ?Hogyan adjunk le egy hét alatt 10 kilót? reklámját böngészem. Üdv és kellemes sütést-f?zést mindenkinek, a saját ízlése szerint!

Edit

Kedves Váradi Toncsi ! Én sem akartam senkit megbántani a 10 dkg cukorral , és még nem is fogyókúrázom / pedig nem ártana / :))Csupán csak arra reagáltam , hogy kevesebb cukorral is lehet kemény habot csinálni:)) Aki édesen szereti az úgy egye. Aki kevésbé szereti a tömény édes ízt , az is kedvet kapjon ahhoz , hogy elkészítse , mert kevesebb cukorral is sikerül kemény habot készíteni. A kedves recept felrakónak csak azt kellet volna írnia , hogy lehet kevesebb cukorral is készíteni , nem pedig azt írni , hogy csak akkor kap kémény habot ha 40 dkg cukrot tesz bele, mert ez nem felel meg a valóságnak :)) Az ételt meg természetesen nem szoktuk kidobni!De ha valaki nem szereti a tömény édességet akkor az ezt biztosan nem tudja megenni. Ezért célszer? oda írni a recepthez , hogy lehet kevesebb cukorral is készíteni ízlés szerint , ahogy Te is írtad a mondandód végén. :))))Üdv Edit

Törölt felhasználó

sok cukor

Törölt felhasználó

Egy tojásfehérjéhez elég 5 dkg cukor!! Akkor is édes lesz,de legalább meg lehet enni.A habcsóknál sem használunk többet és az is kell?en kemény és édes lesz!

Törölt felhasználó

Micsoda kommenteket olvasok itt... Akinek nemtetszik ennyi cukorral tegyen bele kevesebbet de én undorítónak tartom hogy fuj milyen szar meg az ilyen kommenteket valaki ide meri írni egyáltalán...Én magam is el fogom készíteni ezt a habot, és annyi cukrot teszek bele amennyi nekem jólesik.. de ett?l még a recept maga tökéletes és nem szar!

Törölt felhasználó

Ezeken a vitákon nevettem egy jót :D

Törölt felhasználó

Akinek sok a cukor tegyen bele zselatint meg édesít?szert. Mindenre van megoldás...A recept egy alapötlet, amit úgy variálsz, ahogy neked tetszik.

Tóthné Erika

Nagyon fincsi akár édes akár nem.Gyerekek voltunk milyen büntetés volt ha nem kaptunk bel?le.:-)

Hozzávalók

A málnahabhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek