Nosalty Logó

Lemon curd

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Ezen a képen: Lemon curd
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 235 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 936 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 157 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 235 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.5 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    507 micro
Összesen 936 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 157 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A citromok héját lereszeljük, a levüket kifacsarjuk. A vajat gőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk fokozatosan a felvert tojásokat, a cukrot, a citromok reszelt héját és levét. Addig főzzük gőz felett, míg be nem sűrűsödik.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 59611
  • Feltöltés dátuma: 2008. április 04.

Ajánló

Én ehhez használtam: Gyümölcsös-mascarponés kosarak

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Angol specialitás: tojásos citromkrém, amit az angolok vajas kenyérre kenve fogyasztanak, de desszertekhez is használják. A házilag készített lemon curd tárolására nagyon figyeljünk oda (mivel tojásos): a Larousse Gastronomique könyvben azt olvastam, hogy sütőpapírt tegyünk közvetlenül a krémre, úgy tegyük rá a tároló edény fedelét és mehet a hűtőbe.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Nem is rossz, de nekem kicsapódott a tojásfehérje. Van ötleted, hogyan kerülhetném el ezt legközelebb? Köszönöm: lirhen

kuktalbi

Citromos rántotta... :D

Wendy

Szia, nekem sikerült, talán túl forróra hevítetted a vajat? Szerintem éppen csak fel kell olvasztani és fokozatposan egyesével adagolni a tojásokat és kézi habver?vel folyamatosan keverni. Nekem akkor szokott kicspódni, ha hirtelen valami meleghez adom hozzá. Illetve szobah?mérséklet? tojásokat dolgozz fel, mert a h?t?b?l kivett még túl hideg. W.

Törölt felhasználó

Tutijó lett, és a lemon curd cheese cake-em is vele! :) Mit nekünk Culinaris-os lemon curd, nem igaz? :) Köszönöm szépen!

Törölt felhasználó

Isteni lett. Nekem egy picit édesnek tünk. Legközelett csak 50 g cukrot teszek bele. Jó, hogy nem kell ezért Angliába utazni.

Törölt felhasználó

Sziasztok én azt szeretném megkérdezni, hogy ha édesít?vel készítem, akkor is jó lesz, vagy kell bele a cukor a halmazállapota miatt?

Törölt felhasználó

Szia! Én nyírfacukorból készítettem és nem tettem bele cukrot. (Nem tudom milyen okból kérdezed, de a nyírfacukor jó fogyókúrázóknak, cukorbetegeknek. Ha porcukorrá darálod sokkal finomabb az íze és nem kell bele sok. Jobb mint az édesít?szerek, bár drágább is, de egészségesebb.

Törölt felhasználó

Köszönöm a választ, és bocsi, hogy ilyen buta vagyok, de hol lehet nyírfacukrot kapni, és mennyiért? Továbbá az is érdekelne, hogy hol lehet szénhidrát csökkentett /vagy Norbi lisztet/ vásárolni, és van e tapasztalatod, hogy mennyire jó. Természetesen fogyi miatt kérdezem. Ha van valakinek bármi tapasztalata, szivesen fogadom, köszi radica

Törölt felhasználó

Nyírfacukrot lehet bióboltokban és interneten is vásárolni. Drága. Nagyon. Most vette 1/2 kilót kb. 2.000,-Ft-ért. De jó. Szerintem, ha fogyni szeretnél egyáltalán ne egyél szénhidrátot tartalmazó ételt. Úgy hallottam,hogy Norbi lisztet a Mammutban lehet venni. Nyílt vagy nyílik egy boltja.

Törölt felhasználó

szia Petra, epp az elobb probaltam ki, es nagyon erdekesnek talalom, mert meg nem hallottam rola es az ize is jo. az a kerdesem, milyen surure kell fozni, gondolom nem folyekony allagura, ha fel oran at kell fozni, en megvartam h olyan suru legyen, h fakanallal csikot lehessen huzni a talban es ne csusszon ossze. igy kell vagy tovabb kellett volna foznom? masik kerdesem, milyen hosszan lehet tarolni? valaszt elore is koszonom.

nemethjuli

Már 4 x csináltam pár hét alatt...megunhatatlan!!! Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

az állaga mennyire lesz s?r?, az a f?zés idejét?l függ? Kosárkákba (http://www.nosalty.hu/kosarkak_recept_527) tölteléknek mennyire felelne meg?

Törölt felhasználó

Tegnap megcsináltam, elég s?r? lett, hogy töltelékként is lehessen használni.

Petra

Elég s?r?, ha magában nem is annyira tölteléknek való talán, de pl. mascarpone krémhez keverve bel?le abszolút m?ködik!

kamahe

Nagyon-nagyon finom!!! :) Köszönöm a receptet! A hozzászólásokat olvasva rögtön dupla adagot készítettem!!! :)

Törölt felhasználó

Szia! Azt szeretném megtudni, hogy töltelékként mekkora adaghoz elegend?? Ehhez a recepthez szeretném felhasználni: http://www.nosalty.hu/recept/citromos-macaron

Petra

Szia, Pontosan sajnos nem tudom megmondani (régen volt, hogy ezt készítettem), az viszont biztos, hogy a 14 macaronhoz elegend?nek kell lennie, ha pedig maradna is bel?le, h?t?ben lehet tárolni, és máshoz felhasználni, vagy elnyalakodni:-). Üdv Petra

Törölt felhasználó

Köszönöm :) Biztos, hogy ki fogom próbálni! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

HETI MENÜ: készülünk a karácsonyra – főszerepben a fahéj

Mi már készülődünk a karácsonyra, és ennek az alaphangulatnak az illatok és ízek is kötelező elemei – ide tartozik a fahéj is, amit most nemcsak süteményekbe csempészünk bele, hanem különleges fogásokba is, hogy lássátok, milyen kreatívan és sokoldalúan használható fűszer. A menühöz pedig remekül illik majd a Coca-Cola legújabb terméke, a Coca-Cola Zero Fahéj is! (x)

Szponzorált tartalom

További cikkek