Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-mogyorós-meggyes torta

Csokis-mogyorós-meggyes torta
Csokis-mogyorós-meggyes torta
60 perc / előkészület: 25 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sógoromnak sütöttük 34. születésnapjára. Nagyon jól sikerült, mindenki imádta!
Nem tartozik a nagyon édes torták közé.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Az aromával, a meggyel, a darált mogyoróval, a kakaóval lehet ízlés szerint bánni. A díszítés pedig teljesen fantázia kérdése.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk úgy, hogy a habverés felénél hozzáadjuk a citrom levét és a cukrot.
  2. A tojássárgákat a vanílisás cukorral kikeverjük.
  3. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a darált mogyoróval és a kakaóporral.
  4. Ha felvertük a habot, belekeverjük a sárgáját, majd a lisztes részt, és óvatosan egyneművé keverjük.
  5. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, oldalát pedig körbekenjük margarinnal, majd megsütjük
  6. Míg sül, elkészítjük a krémet is. Az étcsokis pudingot előzőleg megfőzzük, de kevesebb tejet használunk az előírtnál. Majd alaposan kihűtjük.
  7. A hideg tejszínt kemény habbá verjük (egy keveset kiveszünk belőle a habzsákos díszítéshez), majd belekeverjük alaposan a pudingot, és keverünk hozzá rumaromát is ízlés szerint.
  8. Ha a torta megsült, kihűtjük, és kivesszük a formából. Kettévágjuk, belekenjük a krémet ízlés szerint, majd potyogtatunk bele magozott megybefőttet is, amit előzőleg jól lecsöpögtettünk.
  9. Ha ez kész, rátesszük a tortára a tetejét, és kívűlről is megkenjük a krémmel. Majd díszítjük, ahogyan tetszik.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 079
elküldve: 4
receptkönyvben: 34
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Szneki

Mióta szakács: 2010.04.29.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mogyorós-meggyes torta, csokikrémes meggytorta, meggyes csokitorta mogyoróval

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szneki
Szneki / szneki Mon, 2010-11-29 21:28

Na Zsuzsi:)
Örülök neki hogy ilyen sikere lett a tortádnak,ügyi vagy,és hogy még egy Olasz pasinak is bejött,ez aztán a fantasztikum,tényleg nagyon örülök neki:)
Ezt a tejszín+olvasztott zselatin kombinációt nem ismerem,köszi a tippet:)
További minden jót,üdv.:Zsuzsi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-11-29 00:30

Amúgy: te is Zsuzsi? én is Zsuzsi :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-11-29 00:29

Na, megcsináltam, nagyon jó! Apukámnak nagyon tetszett a pihe könnyű tésztája, anya meg sunyiban, miután elmentek a vendégek -beleértve bennünket is, befalta mind, amit felvágtam :D Olyan az ízvilága, mint az olasz férjem szülővárosában, Torinóban híres mogyorós csokikrém a "Giandujának" (dzsanduja) -az a Nutella őse. Úgyhogy a férjemnek is nagyon bejött. Pedig oltárian csúnya lett, mert elég meleg volt a lakásban és a tejszín alapú krém folyt szét (igazi tejszínt használtam -de raktam bele olvasztott zselatint, így másnapra az erkélyen megkötött). Tetejére forgácsoltam krumplihámozóval csokit, meg rászórtam a maradék darált mogyeszt. :)

szneki
Szneki / szneki Fri, 2010-11-19 16:36

Kedves Ciuciu!

Örülök hogy erre esett a választásod,majd írd meg milyen sikere volt.Egy biztos:isteni finom,és tényleg nem olyan bonyolult,mint amilyennek látszik:)Jó munkát hozzá!

Üdv.:Zsuzsi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-11-19 16:30

Na, ez jól hangzik, megpróbálom megcsinálni anyukám születés-/névnapjára...szegénynek egy napon van. :)

339
tojás 10 db
finomliszt 5 evőkanál
törökmogyoró 10 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 3 ek
cukor 10 ek
citromlé 1 citromból nyert
növényi tejszín 5 dl
csokoládés pudingpor 1 csomag
rumaroma 2 csepp
meggybefőtt 20 dkg
növényi tejszín 1 dl
meggybefőtt 10 dkg
csokoládédara 1 ek