Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákvirág

Mákvirág
Mákvirág
27 perc / előkészület: 15 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az idén a hagyományos, klasszikus linzert ötvöztem a karácsonyi konyha egyik jellemzőjével: a mákkal.

 

 

hozzávalók / 4 adag

A mákos linzertésztához

A díszítéshez

ajánlat

Sütőpapírral rétegezve jól záródó fém- vagy műanyag dobozban tároljuk.

 

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a mákos linzertésztát.
  2. Felhasítjuk a vaníliarudat és kikapargatjuk belőle a vaníliapépet. A kézi robotgép dagasztóspiráljával habosra keverjük a vajat/margarint a porcukorral, 1 csipet sóval, a vaníliapéppel, a tojással és a reszelt narancshéjjal. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a mákot, és összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és a hűtőben 1 éjszakán át pihentetjük.
  3. A tésztát lisztezett munkalapon vagy két sütőpapírlap között 3 mm vastagra kinyújtjuk, és 5-6 cm átmérőjű virágformával kiszúrjuk. Sütőpapírral kibélelünk 3-4 sütőlapot, rárakosgatjuk a virágokat, felének közepét lisztbe mártogatott gyűszűvel kiszúrjuk, fél órára hűvös helyre tesszük.
  4. A tésztahulladékot összegyúrjuk, lehűtjük, újraformázzuk, amíg teljesen el nem fogy.
  5. A sütőt előmelegítjük, a virágokat középső bordamagasságon megsütjük, hagyjuk kihűlni. A lekvárt kisebb mélyhűtőtasakba szedjük, egyik csücskét kivágjuk, a teli virágok közepére egy-egy pötty lekvárt nyomunk.
  6. A kilyukasztott virágokat rácsra sorakoztatjuk. A csokoládét meleg vízfürdőben felolvasztjuk. Sütőpapírból tekert tölcsérbe szedjük, és megcsíkozzuk vele a virágok tetejét. A csokoládés virágokat szelíden rányomjuk a lekvárral megpöttyözöttek tetejére. 60 db lesz belőle.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 179
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mákos omlós tészta, mákos linzervirágok

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1569
vanília 1 db
vaj 33 dkg
porcukor 14 dkg
1 csipet
tojás 1 db
narancshéj 1 narancsból nyert
finomliszt 40 dkg
mák 14 dkg
sárgabaracklekvár 20 dkg
tortabevonó 10 dkg