r
Nosalty Logó

Mákvirág

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákvirág
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A mákos linzertésztához

A díszítéshez

Összesen 1569 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A mákos linzertésztához

A díszítéshez

Összesen 6276 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A mákos linzertésztához

A díszítéshez

Összesen 459 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    91.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1395.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    572 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.4 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    584 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    573 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 1569 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    365.8 g
  • Telített zsírsav
    194 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5581.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    2287 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    742 mg
  • Foszfor
    2070 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    685.5 g
  • Cukor
    290 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2338 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2292 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 6276 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 459 Kcal

Hozzávalók

A mákos linzertésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A mákos linzertésztához

  1. Elkészítjük a mákos linzertésztát.
  2. Felhasítjuk a vaníliarudat és kikapargatjuk belőle a vaníliapépet. A kézi robotgép dagasztóspiráljával habosra keverjük a vajat/margarint a porcukorral, 1 csipet sóval, a vaníliapéppel, a tojással és a reszelt narancshéjjal. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a mákot, és összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és a hűtőben 1 éjszakán át pihentetjük.
  3. A tésztát lisztezett munkalapon vagy két sütőpapírlap között 3 mm vastagra kinyújtjuk, és 5-6 cm átmérőjű virágformával kiszúrjuk. Sütőpapírral kibélelünk 3-4 sütőlapot, rárakosgatjuk a virágokat, felének közepét lisztbe mártogatott gyűszűvel kiszúrjuk, fél órára hűvös helyre tesszük.
  4. A tésztahulladékot összegyúrjuk, lehűtjük, újraformázzuk, amíg teljesen el nem fogy.
  5. A sütőt előmelegítjük, a virágokat középső bordamagasságon megsütjük, hagyjuk kihűlni. A lekvárt kisebb mélyhűtőtasakba szedjük, egyik csücskét kivágjuk, a teli virágok közepére egy-egy pötty lekvárt nyomunk.
  6. A kilyukasztott virágokat rácsra sorakoztatjuk. A csokoládét meleg vízfürdőben felolvasztjuk. Sütőpapírból tekert tölcsérbe szedjük, és megcsíkozzuk vele a virágok tetejét. A csokoládés virágokat szelíden rányomjuk a lekvárral megpöttyözöttektetejére. 60 db lesz belőle.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4425
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 12.

Ajánló

Sütőpapírral rétegezve jól záródó fém- vagy műanyag dobozban tároljuk.    

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az idén a hagyományos, klasszikus linzert ötvöztem a karácsonyi konyha egyik jellemzőjével: a mákkal.    

Hozzávalók

A mákos linzertésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek