r
Nosalty Logó

Baracklava

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maszatart
Baracklava
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Réteshez

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 411 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Réteshez

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 3285 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Réteshez

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 229 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 411 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67.1 g

Zsír

  • Összesen
    181.4 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1634.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    761 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    363.3 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    692.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1081 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1444 micro
  • β-crypt
    497 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    885 micro
Összesen 3285 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

Réteshez

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítés

Réteshez

  1. A vajat olvasszuk fel egy kis tálban.
  2. A tepsibe tegyünk sütőpapírt, vagy vajazzuk ki az oldalát. 3 réteslapot fektessük a tepsibe, és kenjük meg vajjal.
  3. A mandulát daráljuk le, és keverjük hozzá a nádcukrot. Az egyharmadával szórjuk meg a réteslapokat.
  4. Az őszibarackot vékonyan szeleteljük fel, és a harmadát egyenletesen oszlassuk el a mandularétegen. A búzadarából szórjunk a barackok közé, így nem ázik el a baracklavánk.
  5. 2. és 3. lépést kétszer megismételjük.
  6. A tetejét kenjük be a tojássárgájával, és ízlés szerint szórjuk meg nádcukorral.
  7. 200 fokos alul-felül melegített sütőben süssük készre a baracklavát.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2241
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 06.

Ajánló

Ha szereted a szirupos baklavát, akkor a tetejét ne kend be tojássárgájával. Használj helyette szirupot, amellyel meglocsolhatod sütés előtt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Maszatart 4 recept

Barátokat vártunk vendégségbe. A baklavát túl édesnek találtam, de egy jó kis gyümölcsös rétes belefért. Az összeállításnál a baklavára jellemző rétegezést választottam, de őszibarack és mandula felhasználásával. Így jött létre a baracklava. 

Hozzávalók

Réteshez

Töltelékhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk