r
Nosalty Logó

Magvas perecek

Csiki Piroska
Magvas perecek
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

632
Kalória
17.2g
Fehérje
100.7g
Szénhidrátok
16.4g
Zsír
24.2g
Víz
81.1g
Koleszterin
4.9g
Rost
3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 632 kcal
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2525 kcal
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    933.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 632 kcal
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3733.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    711 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    901 mg
  • Nátrium
    1713 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    96.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 2525 kcal
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 289 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, rászórjuk a cukrot és 1 tk lisztet, langyos helyen felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, beletöltjük a felfutott élesztőt, a sót a lisztre szórjuk. A tejet fokozatosan adagolva egy kanállal addig kavarjuk, amíg az összes lisztet beledolgozzuk, majd dagasztjuk, közben adagoljuk a langyos vajat. Addig folytatjuk a dagasztást, amíg hólyagos nem lesz.
  3. Ekkor letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
  4. A tésztából 2 cm vastag és 20 cm széles hengereket formálunk, és a fotón látható formákat készítünk. Tepsire rakjuk, és újra kelesztjük (kb. 20 perc), majd lekenjük a tojássárgájával és megszórjuk a magvakkal.
  5. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ha szépen felnőttek, a lángot mérsékeljük kb. 20 perc alatt megsütjük (a sütő aljára tegyünk egy edénybe vizet). Ne szárítsuk ki túlságosan! Frissen, ropogósan fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Aki sósabban szereti, szórhat a tetejére még egy kevés sót. A recept nem írja, de én tettem hozzá 2 ek-nyi tang zhongot (80 g).

További receptek

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...