r
Nosalty Logó

Omlós sajtos perec

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Omlós sajtos perec
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 519 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 4147 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 422 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1253.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 519 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.8 g

Zsír

  • Összesen
    278.3 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10027.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    2341 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    2496 mg
  • Nátrium
    4829 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2829 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2696 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1598 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 4147 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1019 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 422 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a sütőport és a sót.
  2. Hozzáadjuk a margarint, a tejfölt, egy marék reszelt sajtot.
  3. Jól összedolgozzuk.
  4. Folpackba csomagolva pár órára a hűtőbe rakjuk, de még jobb, ha egy egész éjszakát pihen.
  5. Lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra elnyújtjuk.
  6. Egy perecformával kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  7. A sütőt előmelegítjük.
  8. A pereceket lekenjük egy egész, felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal.
  9. 180 fokon 13 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38*30
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 417
  • Tegnapi nézettség: 78
  • 7 napos nézettség: 539
  • Össznézettség: 264934
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Omlós sajtos perec
Andi80_ 380 recept

Az utóbbi időben elég sok édes finomság készült, ezért ellensúlyozandó találtam ki, hogy sajtos perecet sütök. Igazán egyszerűen összeállítható, majd egy kis pihentetés után már csak a nyújtás, szaggatás, sajttal szórás és sütés marad. Legvégül pedig a falatozás. Egy nagy baja van, hogy nagyon illékony, percek alatt eltűnik a kosárból :-D

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!