Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magropogós

Magropogós
Magropogós
19 perc / előkészület: 10 perc sütés: 9 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nassolni való, ha rágcsálni való kellene, akár egy fogyókúrában vagy életmódváltásban. Nagyon gyorsan elkészíthető.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A magokat sóval, fűszerrel felhabosított tojással összekeverjük.
  2. Sütőpapírral leterített sütőlapra halmozunk egy-egy kanál masszát, lelapítjuk, a formája lesz, amilyen lesz.
  3. 170°C-ra előmelegített sütőben 7-9 perc alatt megsül.
  4. Ebből az adagból 9 db készült.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32x32 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 147
elküldve: 0
receptkönyvben: 71
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

A konyha világa

Mióta szakács: 2015.03.17.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos

egyéb elnevezések

pirított magok, fűszeres magvak

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Wed, 2015-10-21 13:38

Nagyon jóóóó! Ma találtam rá, és rögtön ki is próbáltam. Épp az ilyen "rágcsákat" hiányolom a magyar boltokból. Cukros létemre sosem voltam édesszájú, és bosszant, hogy ha egy kis nassolásra vágyom, csupa diabetikus ÉDESSÉGET találok a polcokon.
A hozzávalók közül csak mandulapehely nem volt itthon (nem is találkoztam még vele...), helyette vékonyra szelt mandulát még egy kicsit megmorzsoltam az ujjaim között, az került bele. Viszont a szezámmaggal figuráztam, raktam bele fehéret és feketét is. Meg egy kis köménymagot, csak az íze kedvéért. :-) A só mellé egy kis borsot is. Szóval tobzódtam.
Az eredmény szinte tökéletes lett. Legközelebb dupla adagot készítek, vagy inkább triplát, és egy kicsit laposabbra nyomom, hogy még ropogósabb legyen. Talán a fűszerekkel is játszadozni fogok.
Nagyon szépen köszönöm a receptet! Feldobtad vele a napomat! :-)

300
szezámmag 2 dkg
lenmag 2 dkg
napraforgómag 2 dkg
zabpehely 2 dkg
mandulapehely 2 dkg
tojás 1 db
1 kk
bazsalikom 1 teáskanál