Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Máglyarakás Katharosz konyhájából

Máglyarakás Katharosz konyhájából
Máglyarakás Katharosz konyhájából
105 perc / előkészület: 35 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy tartalmas leves mellé egy kitűnő második fogás lehet ez az ízletes édesség, nagyon kiadós, tepsis különlegesség.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral, 2 ek cukorral és 7 dkg vajjal. Kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a tojások sárgáját egy habverő segítségével.
  2. Egy magas peremű tepsit kivajazunk, a zsömléket keresztben elvágjuk, majd kb. ujjnyi vastagra szeleteljük. Egy szűrőkanállal kisebb adagokban a tojásos tejbe mártogatjuk a zsömle szeleteket úgy, hogy ne ázzanak szét, majd a tepsibe rakosgatjuk.
  3. A lekvárból pacnikat teszünk a tetejére, és egy kicsit elkenjük. Bőven megszórjuk darált dióval, kb. 8 ek cukorral, beborítjuk a meghámozott, felszeletelt almával, 2-3 ek cukorral és egy kevés vajdarabkával.
  4. Sütés 190-200 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra, amíg az alma megpuhul rajta, és egybeáll a tészta része.
  5. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben 2 ek cukrot is hozzáadunk, majd óvatosan beleforgatunk 1 ek lekvárt is.
  6. A sütőből kivesszük a tepsit, rákenjük a tojáshabot, egy fogazott habkártyával csíkozzuk be. Visszatesszük a sütőbe pár percre, amíg egy kis színt kap, de vigyázzunk, nehogy megkapja!
  7. Tálalás előtt kicsit hűlni hagyjuk. Tepsi méret: 35x24 cm-es levehető oldalú.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35 x 24 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 22 684
elküldve: 5
receptkönyvben: 173
elkészítve: 18/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habos almás-diós desszert, édes zsemlerakottas dióval és almával, almás-diós rakott zsemle

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

divica
divica Fri, 2016-10-07 13:56

Inkább a zabpelyhes almást szoktam sütni, ami annyiban egészségesebb, hogy kiflik helyett zabpehely van benne. Most viszont tettem egy kivételt ennek a receptnek az alapján. Finom lett, jól sikerült. Arra gondolok, hogy ez a hosszú sütési idő csak az alma miatt kell, amit le lehetne röviditeni, ha előzőleg egy kicsit disztelnénk egy kevés vajon, szintén kevés cukorral.

956
zsemle 9 db
tej 1 l
tojás 5 db
vaj 10 dkg
dió 10 dkg
cukor 12 ek
alma 2 kg
sárgabaracklekvár 25 dkg
vaníliás cukor 1 ek