Nosalty Logó

Máglyarakás Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Máglyarakás Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 956 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 5738 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 134 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1379.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    584 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.3 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 956 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.9 g

Zsír

  • Összesen
    223.2 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8277.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    2412 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    1600 mg
  • Nátrium
    3503 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    829.8 g
  • Cukor
    489 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    2000.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1126 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    588 micro
  • Kolin:
    947 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    656 micro
  • β-crypt
    220 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2064 micro
Összesen 5738 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 134 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral, 2 ek cukorral és 7 dkg vajjal. Kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a tojások sárgáját egy habverő segítségével.
  2. Egy magas peremű tepsit kivajazunk, a zsömléket keresztben elvágjuk, majd kb. ujjnyi vastagra szeleteljük. Egy szűrőkanállal kisebb adagokban a tojásos tejbe mártogatjuk a zsömle szeleteket úgy, hogy ne ázzanak szét, majd a tepsibe rakosgatjuk.
  3. A lekvárból pacnikat teszünk a tetejére, és egy kicsit elkenjük. Bőven megszórjuk darált dióval, kb. 8 ek cukorral, beborítjuk a meghámozott, felszeletelt almával, 2-3 ek cukorral és egy kevés vajdarabkával.
  4. Sütés 190-200 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra, amíg az alma megpuhul rajta, és egybeáll a tészta része.
  5. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben 2 ek cukrot is hozzáadunk, majd óvatosan beleforgatunk 1 ek lekvárt is.
  6. A sütőből kivesszük a tepsit, rákenjük a tojáshabot, egy fogazott habkártyával csíkozzuk be. Visszatesszük a sütőbe pár percre, amíg egy kis színt kap, de vigyázzunk, nehogy megkapja!
  7. Tálalás előtt kicsit hűlni hagyjuk. Tepsi méret: 35x24 cm-es levehető oldalú.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35 x 24
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 26462
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Katharosz 486 recept

Egy tartalmas leves mellé egy kitűnő második fogás lehet ez az ízletes édesség, nagyon kiadós, tepsis különlegesség.

Hozzászólások

divica

Inkább a zabpelyhes almást szoktam sütni, ami annyiban egészségesebb, hogy kiflik helyett zabpehely van benne. Most viszont tettem egy kivételt ennek a receptnek az alapján. Finom lett, jól sikerült. Arra gondolok, hogy ez a hosszú sütési id? csak az alma miatt kell, amit le lehetne röviditeni, ha el?z?leg egy kicsit disztelnénk egy kevés vajon, szintén kevés cukorral.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek