r
Nosalty Logó

Madeleine Dalla konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Madeleine Dalla konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 237 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1421 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 366 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 237 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    86.7 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    832.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.9 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    547 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 1421 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 366 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat egy kis lábasban felolvasztjuk, hogy már kissé barnuljon. Félrehúzzuk. Egy tálkában összekeverjük a porcukrot, a lisztet, a finomra őrölt mandulát (a mézet, ha használni szeretnénk) és a sót.
  2. Egy nagy keverőedényben kemény habbá verjük a tojásfehérjét.
  3. A lisztes keveréket szilikonlapáttal vagy fakanállal beledolgozzuk a tojáshabba, majd hozzákeverjük az olvadt vajat. Egy sűrűn folyó krémet kapunk. A krémet egy napra (24 órára, ez fontos!) lefedve betesszük a hűtőbe.
  4. Sütés előtt fél órával kivesszük a krémet, hogy kissé felmelegedjen. Közvetlen sütés előtt belekeverjük a sütőport. A sütőt alsó-felső állásban előmelegítjük 180 °C-ra.
  5. Lehetőleg fém madeleine-formába, két kiskanál segítségével annyi tésztát teszünk, hogy ne legyen teljesen tele, mert a madeleine-ek megemelkednek. A formát betesszük a sütő középső rácsára, és 15-20 percig sütjük, amíg a széle barnulni nem kezd.
  6. Ha kész, kivesszük a kekszeket, és deszkára borítjuk, majd rácson teljesen hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7955
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 08.

Receptkategóriák

Régóta sütök madeleine-eket, ezeket a kis francia kekszeket, de sokáig nem találtam rá az igazira. Aztán egyszer csak egy luxemburgi étteremben mégis ráakadtam. Azóta már csak így sütöm, sőt, már a liszt- és tejmentes verzió is megszületett. 

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Elkészítettem tegnap ezt az isteni süteményt és tényleg tökéletes! Az íze, állaga, a leírást pontosan, grammra pontosan követtem most, mert nem akartam elrontani és egy tökéletes madeleine született! Felkerült az állandó receptjeim közé, köszönöm, a kislányom nevében is! :) Legközelebb diósan, mogyorósan, csokisan, stb is ki fogom próbálni :) Egy kis gyakorlati info: nekem 9 db-os szilikon formám volt, tökéletesen sült meg benne. Alátettem a süt?ben egy kisebb tepsit, és úgy tettem a rácsra. Klasszikus gázsüt?ben, középen, magasabb h?fokon sütöttem, de folyamatosan figyeltem, és nem égtek meg.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 retro kiegészítő a nagymama konyhájából, ami ma is menő

Emlékszel még arra, milyen volt a nagymama konyhája? Cirádás díszítéssel megfestett tányérok, furcsa mintával hímzett feliratos falvédő, színes szalagfüggöny – a sort pedig még vagy egy tucat régi kiegészítővel tudnánk folytatni. Vajon ezek a dolgok tényleg divatjamúltak már, vagy egy kis kreativitással akár még egy mai, modern konyhát is fel tudnak dobni?

Masszi- Rigó Csilla

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.