Madártej Vicikó konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 18% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
232
kcal
- 18% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
1390
kcal
- 18% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 624 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 312 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 194 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 36.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
232
kcal
- 18% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.5 g
Zsír
-
Összesen 57.6 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3744 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 1873 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 575 mg
-
Nátrium 1163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.1 g
-
Cukor 96 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 221.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 465 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 853 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1461 micro
Összesen
1390
kcal
- 18% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 11.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
74
kcal
Elkészítés
- A tojásokat kettéválasztjuk. A tejet feltesszük forrni. Ezalatt a tojások fehérjét kemény habbá felverjük.
- A sárgákat habosra keverjük a porcukorral, és félretesszük.
- Ha forr a tej, visszavesszükalattaa lángot , ill. lejjebb vesszük, ésegy kanállal 3-4 db, evőkanálnyi nagyságú habotteszünk a tejbe. Hagyjuk 1-2 percet, ezalatt szépen megnőnek, közben a kanállal óvatosan locsolgatjuk tejjel, majd megfordítjuk őket, és újból kb. 1 percig benne hagyjuk. Szűrőlapáttal kivesszük, és egy tálalótálba tesszük. Adagonként így folytatjuk, amíg elfogy a hab.
- A vaníliarudat ketté vágjuk, magjait egy késsel kikaparjuk,a sárga krémbe tesszük, amivelösszekavarjuk.
- A forró tejet egy szűrőn át beleöntjük a cukros tojássárgába, gyors mozdulatokkal összekeverjük, majd az egészetvisszaöntjüka forraló edénybe.
- Állandóan kevergetve, óvatosan, lassanfelforraljuk, míg kissé besűrűdik.
- Kihűtjük a krémet, és a várakozó habokra öntjük.
- Azonnal tálalhatjuk.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 748
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 93950
- Feltöltés dátuma: 2012. április 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vicikó
251 recept
Egyik gyerekkori kedvencem vagy talán a legnagyobb. Édesanyám mindig vasárnap délután készítette, és nagy szerencsémre, szinte mindig maradt belőle hétfőre is. Viszont én értem leghamarabb haza hétfőn délben a suliból... ;-) nem kell mondanom ugye, hogy mi történt? Szegény Nagymama nem tudott belém diktálni semmiféle más étket. Csak arra kellett nagyon vigyáznom, hogy mutiba hagyjak egy-két habot, egy kis szósszal. Nagyon nehéz volt! :-)))