Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Madártej Tésztásfültől

Madártej Tésztásfültől
Madártej Tésztásfültől
33 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma vasárnap van! Desszert, ebéd után.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet felforraljuk. A tojássárgáját 15 dkg cukorral, vaníliás cukorral, pudingporral, 1 dl tejjel simára kikeverjük. A forralt tejbe öntjük a pudingos tojásokat keverés közben. Egyet forralunk rajta.
  2. A tojás fehérjét a cukorral felverjük kemény habbá. A kemény habot a szilikonnal kibélelt tepsire evőkanállal halmokban kiadagoljuk. A sütőt bemelegítjük 190 fokra. 5-10 percig sütjük, amíg halvány barna lesz a tetejük.
  3. Poharakba öntjük, a habot a tetejükre adagoljuk. Amikor már kihűlt, hűtőbe tesszük tálalásig!
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40 x 35 x 2 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 694
elküldve: 2
receptkönyvben: 81
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Tésztásfül

Mióta szakács: 2013.10.24.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

madártej, sült madártej, pudingos madártej

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

365
tej 1 l
tojás 4 db
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
vaníliás pudingpor 0.5 tasak
tej 1 dl