Madártej Tésztásfültől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 10% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
365
kcal
- 10% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1000g tej560 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
86 kcal
-
100g tej56 kcal
Összesen
1830
kcal
- 10% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
64g tej36 kcal
-
14.1g tojás18 kcal
-
12.8g cukor50 kcal
-
1.3g vaníliás cukor5 kcal
-
1.4g vaníliás pudingpor5 kcal
-
6.4g tej4 kcal
Összesen
118
kcal
- 10% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 534.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 273 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.2 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 29.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 195 micro
Összesen
365
kcal
- 10% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.4 g
Zsír
-
Összesen 40.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2672.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 1365 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 386 mg
-
Nátrium 829 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 285.9 g
-
Cukor 264 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 149.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 310 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 569 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 974 micro
Összesen
1830
kcal
- 10% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 25 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 9.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
118
kcal
Hozzávalók
-
4 db tojás
-
20 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
0.5 tasak vaníliás pudingpor
Elkészítés
- A tejet felforraljuk. A tojássárgáját 15 dkg cukorral, vaníliás cukorral, pudingporral, 1 dl tejjel simára kikeverjük. A forralt tejbe öntjük a pudingos tojásokat keverés közben. Egyet forralunk rajta.
- A tojás fehérjét a cukorral felverjük kemény habbá. A kemény habot a szilikonnal kibélelt tepsire evőkanállal halmokban kiadagoljuk. A sütőt bemelegítjük 190 fokra. 5-10 percig sütjük, amíg halvány barna lesz a tetejük.
- Poharakba öntjük, a habot a tetejükre adagoljuk. Amikor már kihűlt, hűtőbe tesszük tálalásig!
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40 x 35 x 2
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 5534
- Feltöltés dátuma: 2014. január 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ma vasárnap van! Desszert, ebéd után.