Nosalty Logó

Madártej 1.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Ezen a képen: Madártej 1.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 248 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1486 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 96 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 248 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2863.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    1481 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    877 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.6 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    977 micro
Összesen 1486 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 96 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk, a végén a porcukrot is hozzáadva.
  2. 700 ml tejet felforralunk és a kemény habot evőkanállal beleszaggatjuk, egyszerre csak négyet-ötöt, hogy elférjenek. A galuskákat 1 percig főzzük, majd óvatosan megfordítjuk és a még egy percig főzzük. Lyukacsos kanállal tányérra szedjük.Ily módon az összes habból galuskát készítünk.
  3. A tojások sárgáját kikeverjük a kristálycukorral és a liszttel, hozzáadjuk a vanília kivonatot és fölengedjük a maradék, 500 ml tejjel, valamint rászűrjük a galuskák főzéséhez használt tejet is. Lassú tűzön kevergetve krémmé főzzük.
  4. Megvárjuk míg a krém kihűl, ekkor egy nagyobb üvegtálba öntjük és a tetejére rakosgatjuk a habgaluskákat. Fogyasztás előtt néhány órára hűtőbe tesszük.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 302
  • Össznézettség: 598875
  • Feltöltés dátuma: 2008. március 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Valahogy a madártejnek az én családomban nem volt nagy hagyománya. Egyetlen alkalomra emlékszem, amikor Édesapám készített és nagyjából itt véget is ért pályafutása nálunk. Talán ez indokolja, hogy még csak most készült életem első madárteje. Egy ponton sántított kicsit a kivitelezés, miszerint azon ritka esetek egyike állt elő, hogy nyúltam a vaníliarúdért, de hiába. Így vanília kivonatot használtam. 

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Perta! A 'van.rúd' a van.rúd kikapargatott belsejét jelenti?

Petra

Ancsi, F?zheted egy kicsit a a vaníliás rudat egyben a tejes egyvelegben, majd kettévágod és belekaparod a magocskákat!

Szintia

  Ma készítettem el?ször madártejet, pedig imádom! Isteni a recepted Petra, pontosan így szeretem, hogy a vaníliás krém nem túl édes. Mostantól gyakrabban készítek! ;)

Petra

nagyon örülök, hogy ízlett, Szintia:-)

Törölt felhasználó

Életem els? madárteje e recept alapján készült. Széles mosollyal az arcomon ettem és meg kell hogy mondjam, hogy legalább ekkora élvezettel és örömmel készítettem! Köszönöm, Petra! :)

Petra

örülök a sikerednek!

Törölt felhasználó

Mért van az hogy összeesnek a galuskák mikor kiveszem ?ket a tejb?l? Esetleg sokáig vagy kevesebb ideig f?zöm ?ket?

Törölt felhasználó

csak egy gondolat, hátha segít.. teljesen keményre verted fel a tojásfehérjét? ha még csúszkál a tálban, akkor még nem elég ideig keverted. sztem ez lehet..

Petra

ahogy szeded ki a habfelh?ket tálra, fedd le mindig, így elvileg nem szabad összeesniük!

Törölt felhasználó

Sajnos,már ahogy szedem ki a tejb?l,mindjárt zugorodik. Nekem ez nem megy,pedig imádom.

Petra

sajnálom, de azért ne add fel, biztosan sikerülni fog egyszer!! tudod: gyakorlat teszi a mestert..

Törölt felhasználó

Tegnap este csináltam meg, pedig már rég kinéztem a receptet magamnak.. Fél adagot csináltam, mivel mégiscsak el?ször.. szal csak keveset kelljen kiönteni, ha nem sikerül ;-) de sikerült! Eddig azt sem tudtam, hogy készül a madártej.. Tetszett nekem is, hogy nem olyan nagyon édes, hanem épphogy csak egy kicsit! Finom volt, köszi :-)

Törölt felhasználó

Egy kis ötlet a madártej kedvel?knek : Én soha nem a tejbe f?zöm ki a fehérjét hanem vízben . A víznek -sem a tejnek- nem szabad forrni csak gyöngyözni , kb elszámolsz 25-ig és megfordítod ( de ha nem számolsz akkor is látod , mert a fehérje kezd dagadni ) soha nem szabad több ideig f?zni , mert összeesik ahogy Te jártál -mdenis- . Csak sz?r?kanálra szedem ki az összeset egymásra . Mikor ezzel készen vagyok felteszem a tej felét forrni , a másik felével -hidegen- a cukorral kikevert tojássárgájára öntöm , és belecsorgatom a meleged? tejbe . Mikor már forr (állandó kevergetés közbe ) bes?rüsödik és kész . Tálkákba merem és még forrón nem kell várni ráteszem a tojások fehérjét . Liszt helyett használhatsz vanilia pudingot is . Ha marad bel?le még 3 nap múlva sem esik össze a fehérje :)

Törölt felhasználó

Szupi a tapasztalatod, és mennyi tejhez, mennyi pudingpor teszel? Az hiszem, így egyszer?bb, de kényelmesebb! Anyukám- annak idején- liszttel csinálta! Köszi Mindkett?töknek!

Törölt felhasználó

Szupi a tapasztalatod, és mennyi tejhez, mennyi pudingpor teszel? Az hiszem, így egyszer?bb, de kényelmesebb! Anyukám- annak idején- liszttel csinálta! Köszi Mindkett?töknek!

Petra

kedves aranyhal! köszönjük , hogy megosztottad velünk hasznos tapasztalataidat!

Törölt felhasználó

Kedves Petra! El?ször is köszönöm a receptet, zseniálisan finom lett.A balatonszemesi Kistücsökben szokott a párom el?szeretettel madártejet rendelni, én most csináltam itthon els? alkalommal, de fogyott rendesen :)) Másrészt nagyon szeretem a receptjeidet, a képeidet, a profizmusodat. Üdvözlet Pécsr?l!

Törölt felhasználó

Sziasztok! Én a madártej levét vanilia pudinggal készítem így s?r?bb krémet kapunk.Az én gyerekeim így jobban szeretik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek