Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Daragaluska Glaser konyhájából

Daragaluska Glaser konyhájából
Daragaluska Glaser konyhájából
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hát ez olyan lett, mint amit édesanyám szokott készíteni, pihe-puha. Vaj helyett készíthetjük sertészsírral is.

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját a sóval és a vajjal krémesre keverjük, majd hozzákeverjük a darát.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. 1/3-át a darás keverékhez dolgozzuk, majd a maradék habot óvatosan hozzákeverjük. Letakarva, hűtőben legalább 1 órát pihentetjük.
  3. Egy edénybe enyhén sós vizet felfőzünk, majd a hőmérsékletet alacsonyabbra állítjuk, hogy a víz csak gyöngyözzön.
  4. 2 hideg vízbe mártott evőkanál segítségével a masszából galuskákat formázunk, betesszük a gyöngyöző vízbe, és lefedve, a galuska nagyságától függően, kb. 10-15 perc alatt puhára főzzük. Félidőben fordítsuk meg a galuskákat.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 7 320
elküldve: 1
receptkönyvben: 92
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1960 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pihe-puha, vajas grízgaluska, vajas gríznokedli, levesbetét

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

215
tojás 2 db
vaj 50 g
búzadara 100 g
0.25 tk