Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Limoncello likőr Zsuzsamama konyhájából

Limoncello likőr Zsuzsamama konyhájából
Limoncello likőr Zsuzsamama konyhájából
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti receptet készítettem el, és érdemes volt, mert nagy sikert arattam vele.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az első lépés alaposan meleg vízben lemosni a citromokat, ha szükséges, kefével is sikálgassuk le a héját, hogy minden szennyeződéstől mentes legyen.
  2. Az alkoholt öntsük egy szélesszájú üvegbe (4 dl-t tegyünk félre későbbre), amit jól le lehet zárni, benne a citrom lehámozott héjával. Jó minőségű alkoholt használjunk, hogy a likőrünk ne váljék jéggé, amikor betesszük a mélyhűtőbe. Az üveget hagyjuk állni sötét helyen. Szobahőmérsékleten folyik a citromhéj fermentálódása, és szép lassan átveszi az alkohol a citromhéj sárga színét és aromáját.
  3. Megközelítőleg 1 hónapig kell pihennie, majd azzal folytatódik, hogy a citrom héjához hozzáöntjük a fazékban külön cukorral felforralt vizet, és hozzáadjuk a félretett alkoholt. Újabb 1 hónapos pihentetés következik.
  4. 30-40 nap után az egészet átszűrjük üvegekbe, a hátramaradt citromhéjat kidobjuk, és az üvegeket hűtőbe vagy mélyhűtőbe rakjuk. Ekkor készen van a likőr, minden adalék és ízesítő nélkül fel lehet szolgálni úgy, ahogy van.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 672
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi gasztroajándék, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: vegán
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

citromos likőr, citromlikőr, citromos alkoholos ital házilag, citruslikőr

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1528
citromhéj 8 citromból nyert
tiszta szesz 10 dl
cukor 60 dkg
víz 1 l