Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lime-os olasz sajttorta

Lime-os olasz sajttorta
Lime-os olasz sajttorta
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon régóta ki akartam próbálni, rengeteg sajttorta van elmentve a receptkönyvemben. Aztán valahogy mindig mást csináltam... Most a neten ilyen névvel szembejött velem: lime-os olasz sajttorta. Rögtön tudtam, hogy ő lesz az én sajttortám.:)

Az eredeti recept dupla adagot ír, az én mennyiségem egy 18 cm-es tortaformához volt elég.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat megolvasztjuk, majd a darált keksszel összemorzsoljuk. Egy kivajazott 18 cm-es tortaformába nyomkodjuk, és 170 fokon 5 percig sütjük.
  2. Összekeverjük a mascarponét, a cukrot, a tojásokat, a tejfölt és a lime levét.
  3. Ráöntjük a kekszes alapra, és 160 fokon 40-45 percig sütjük.
  4. Hagyjuk kihűlni, majd 1-2 órára tegyük hűtőbe fogyasztás előtt.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 14 212
elküldve: 10
receptkönyvben: 217
elkészítve: 15/19
Facebookon megjelent: -

szakács

b-ors

Mióta szakács: 2010.01.31.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sajttorta lime-mal, sajttorta keksz alapon, lime-os kekszes sajttorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2014-02-14 22:35

Mai nap elkészítettem. Szép lett a torta, szép sárga a teteje. Szerintem az elején talán érdemes lenne olvasztott vajjal dolgozni, nekem sajna nem állt össze. Én még a hűtőzés kinyitottam a formát, hát szakadt is a süti rendesen, az egynegyede beszakadt, itt érdemes vigyázni. A krémnek finom íze van...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2014-02-15 10:02

Kedves Kata!
Kérlek ne haragudj, nagyon igazad van!! Olvasztott vaj kell hozzá csak kifelejtettem a leírásból, most pótoltam!!!
Igen, érdemes körbevágni a sütit hogy ne ragadjon oda a tortaformához, remélem azért ízlett és még egyszer elnézést!!!

1499
kekszmorzsa 15 dkg
vaj 6 dkg
mascarpone 35 dkg
tojás 2 db
cukor 7 dkg
lime 1 db
tejföl 0.5 dl