r
Nosalty Logó

Csokis krémes tallérok

Kalled
Csokis krémes tallérok
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

948
Kalória
8.7g
Fehérje
82.1g
Szénhidrát
66.4g
Zsír
26.2g
Víz
189.4g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
49.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Tészta:

Krém:

Máz:

Összesen 948 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Tészta:

Krém:

Máz:

Összesen 5689 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Tészta:

Krém:

Máz:

Összesen 504 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    417 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 948 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    398.3 g
  • Telített zsírsav
    237 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2501.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    551 mg
  • Foszfor
    1183 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    492.8 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    157.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2555 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2503 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    631 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    620 micro
Összesen 5689 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 504 kcal

Elkészítés

Tészta:

  1. A vajat a cukorral, kakaóval, vaníliás cukorral, sóval és a tojásokkal habosra keverjük. Majd a lisztet a masszához szitáljuk, és sima tésztává keverjük.
  2. A tésztát nyomózsákba töltjük, és sütőpapíros tepsire egymástól kellő távolságra kb. 3 cm átmérőjű tallérokat nyomunk.
  3. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. A megsült tallérokat sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Krém:

  1. A krémhez a csokoládét darabokra törjük, gőz felett megolvasztjuk, hagyjuk kicsit hűlni, majd a vajat hozzáadva habosra keverjük.
  2. A kihűlt tallérokat a csokoládékrémmel összeragasztjuk.

Máz:

  1. A mázhoz való csokoládét kevés olajjal megolvasztjuk.
  2. A töltött tallérok fele részét a mázba mártjuk, és azonnal, még a máz megszilárdulása előtt színes tortadarával is megszórhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Dr. Oetker Mesterkonyhájában találtam ezt a receptet. Nagyon fincsi és nagyon hamar elkészül. Ebből az adagból kb. 30 db tallér lesz.

További receptek

Florentine

Ha kekszre vágynátok és kipróbálnátok valami újdonságot, akkor ismerkedjetek meg a florentine-nel, ezzel a ropogós és természetéből adódóan gluténmentes, édes tallérral. Ennek a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...