r
Nosalty Logó

Lekváros bukta 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lekváros bukta 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A buktához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 944 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A buktához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3774 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A buktához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 296 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 944 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    108.6 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    866 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2145.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    937 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    613.1 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    913 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    478 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    894 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    747 micro
Összesen 3774 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

A buktához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A buktához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl tejben.
  2. A liszthez hozzáadjuk a tojást, a vajat, a porcukrot, a felfuttatott élesztőt és a maradék 2 dltejet, jól összegyúrjuk. A tetejét megszórjuk liszttel, és 30 percig kelesztjük.
  3. Ezután a duplájára kelt tésztát megszórjuk a reszelt citromhéjjal, és jól átgyúrjuk.
  4. Kb. 4 mm vastagra nyújtjuk, és kb. 10x8 cm-es téglalapokat vágunk ki belőle.
  5. Közepére helyezzük a csíkokra vágott lekvárt, és mint a palacsintát, felgöngyöljük. Kivajazott tepsibe tesszük.
  6. 5 dkg olvasztott vajjal jól megkenjük, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. (Figyelem, sütés közben még duzzadnak, kicsit nagyobb tálat válasszunk a sütéshez!)
  7. Porcukorral hintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 21x34
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 198
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 25824
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 03.

Ajánló

Lehet nagyobb buktákat is sütni belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

A buktához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...