Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Legegyszerűbb párolt rizs kezdőknek

Legegyszerűbb párolt rizs kezdőknek
Legegyszerűbb párolt rizs kezdőknek
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer tanultam meg, de eddig rossz még sose volt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy fazékban 1 fél deci olajat hevítsünk fel. Erre a kimért rizst öntsük rá. Kevergessük-pirítsuk szépen fehérre, közben ízlés szerint sót adunk hozzá.
  2. Ha szép fehéres lett a rizs, öntsük fel dupla mennyiségű vízzel (sima csapvízzel szoktam).
  3. Megkeverjük, lefedjük, nagy lángon főzzük addig, amíg fel nem forr. Ahogy felforr, takarékra vesszük a gázt, és hagyjuk lefedve addig, amíg a képen látható állapotú nem lesz (lukacsos, de még van alatta kis víz).
  4. Félrehúzzuk, elzárjuk a gázt. Keverünk rajta egyet, lefedjük, és hagyjuk állni 15-20 percet. Majd levesszük a fedőt, átkavarjuk, és már fogyasztható is.
  5. Jó étvágyat hozzá
  • elkészítettem: 1000 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 6 151
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Attila Konyhája

Mióta szakács: 2016.05.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – A vércsoport
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

párolt rizs

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

273
rizs 20 dkg
víz 5 dl
1 kávéskanál
napraforgó olaj 0.5 dl