Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsó télire

Lecsó télire
Lecsó télire
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egész család nagyon szereti a lecsót, szívesen megesszük télen is. A barátnőm anyukájának receptje alapján készítettem el, mert egyszerűnek és jónak tűnt. Nagyon bevált, szereti az egész család. :D

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikát megmossuk, felkarikázzuk.
  2. A befőző edényünk aljára zsírt vagy olajat teszünk, ki hogyan szereti.
  3. Rádobjuk a paprikát, majd az apróra kockázott vagy összeturmixolt paradicsomot (turmixolva azoknak ajánlom, akik nem szeretik a paradicsom héját a lecsóban, így nem kell lehúzkodni róla). Majd miután félig megpuhult a paprika, befejezzük a főzést (kb. 10-15 perc, edény nagyságától függően). (Sót nem szoktam tenni hozzá, mert megkeseredhet a paprika.)
  4. Az előmelegített, tiszta üvegek aljára egy késhegynyi nátrium-benzoátot teszünk, ráöntünk egy picit a lecsóból, összerázzuk, majd betöltjük az üveget úgy, hogy ellepje a paradicsomos lé a paprikákat.
  5. Az üveget miután lezártuk, 1-2 percre fejre állítjuk, majd mehet a dunsztba 1-2 napra, míg ki nem hűl teljesen. (Ha télen leveszem a polcról,  vágok alá hagymát, fűszerezem, lehet vágni alá még 1-2 szem paradicsomot is, összefőzöm, és olyan, mintha frissen készült volna.) Ebből a mennyiségből 17 üveggel lesz.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 929
elküldve: 2
receptkönyvben: 123
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

sanila

Mióta szakács: 2012.05.28.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: télire
hasonló kategóriák: kompót, fűszerek házilag, befőtt

egyéb elnevezések

lecsó, üvegekben eltett lecsó, télire eltett lecsó

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

margica
margica Tue, 2012-09-11 19:06

A lecsót én is igy rakom el, valamikor a paradicsom többre sikerül pl. fele-fele arányban, semmit nem ront az ízeken. A tartósító teljesen felesleges sok éves tapasztalat után merem ajánlani.
A hagyma bármikor megvehető hozzá, felesleges az üvegeket foglalni és a frissen sült hagymához téve a lecsó még finomabb is.

iliameli
Panini / iliameli Wed, 2012-07-11 08:53

Hagymát nem lehetne bele tenni? Mert én sok-sok hagymával szeretem a lecsót! :-)

sanila
sanila / sanila Wed, 2012-07-11 09:05

De lehet azt is bele tenni, én azért szoktam így eltenni, mert amikor megfőzöm akkor vágok alá frissen hagymát, Anyukám az tesz bele, sokan teszik úgy el. :D

246
paprika 10 kg
paradicsom 5 kg
sertészsír 3 ek
nátrium-benzoát 1 késhegynyi