Gyerekkorom kedvenc sós "süteménye", amit a mai napig ugyanúgy szeretek. Édesanyám receptje, én még sohasem készítettem el. Ha meg akar lepni minket valami gyors finomsággal, ezt készíti a mi nagy örömünkre.
Vigyázat! Tutira nem lehet abbahagyni 1-2 darab után.... :)
Hozzászólások (32)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Nálunk is krumplilángos a neve, jobb híján vastag teflonban sül, jó sok tejföllel és reszelt sajttal esszük, nagyon finom.
Ó, ez a krumplilángos !!!!!!!! Anyu is bableves mellé készíti, platnin süti, kenőtollal keni, isteni finom!!!
Sziasztok!
Mifelénk még melegen megforgatják cukorban és úgy eszik, édesen. Gyermekkor-íze van... :)
Tegnap ilyet sütöttünk a Nagymamámmal...ipari mennyiségben.:) Az egész családom oda van a krumpli lepényért, -mert mi így nevezzük. Sparhelten sütöttük, kenőtaluval zsírral megkentük, majd meghintettük még egy kis sóval. Mára egy darab sem maradt...
A tésztát Nagymamám csak úgy találomra szokta gyúrni. Kérdeztem tőle az arányokat, de nem tudta pontosan. Annyit mondott, hogy érzéssel kell készíti, és annyi liszttel, amennyit a krumpli megkíván. Nem szokott külön zsiradékot tenni a tésztába.
Szubjektív véleményem: kacsazsírral megkenve a legfinomabb...
Szia!
Örülök,hogy rátaláltam erre a receptre.Tavaly Bogácson jártam és ott ettem.Ott is a platni tetején sütötték.Ki fogom próbálni.
Üdv Ica
A mama fél cm vastagra nyújtotta, és pohárral kiszaggatva vastepsiben a sütőben sütötte. Én is szoktam, de nem bírjuk abbahagyni amíg van belőle.
hot pan elektromos serpenyőben zsíradék nélkül süthető, és így nagyon hasonlít a nagymama lángosához.
Mar nagyon regen keresem az olah pakacsinta receptjet. Nem hiszem, hogy ez lenne mert az olah palacsinta szerintem elesztos volt egy kicsit es a krumpli valahogy tolteleknek volt a kozepebe teve , ujra kinyujtva es igy reteges lett. Ha megkapom a receptet Nagyvaradrol megigerem, hogy megosztom veletek
Mifelénk is krumplilángos a neve, elfeledett receptnek hittem, de örülök, hogy itt megtaláltam!
Büdös mikor sül, de Isteni finom, mikor kész van! És az az égett íz a legfinomabb!
Attól, ahogy a rezsón vagy mi is annak a régi kályhának a neve, aminek a tetején sütötték, sül-ég a tészta! Ezek szerint a teflon serpenyőben nem büdös?:-)
Sparhelt,olyan van igen. De ha sül rajta valami ami finom amikor elkészül,az korántsem büdös.
Legalább is nekem nem. A krumplinak eleve jó illata van sülés közben. :)
Sparhet?Még füstölt is ahogy égett a liszt rajta!Ettől még finomabb volt.....!
Istenem! Mennyit könyörögtem nagymamámnak gyerekkoromban ezért az ételért! Nem szerette sütni, mert büdös, mikor sül! Olvasztott zsírral kentük meg és úgy ettük! Hm... Be fogok szerezni egy vaslapot a tűzhelyemre!
Büdös???? :)
Nem tudom mitől lenne büdös.
Nálunk is krumli lángosnak hívják. Az én nagyim is sparheten sütötte ú azaz íz...
Én most teflonserpenyőben sütöm de az igazi mégis csak a nagyié volt.
Egyszerű szegényes és laktató. Mifelénk sertés zsírral szokás megkenni és meghinteni sóval, de szerintem ízlés és fantázia kérdése.
Nálunk ez a bableves kísérője...és majd meg halok utána, komolyan...
A képen látható palacsinta, valóban krumplis palacsinta (hozzám közeli településen "Oláh-palacsinta" a neve). Serpenyőben kevés zsiradékban kell kisütni, borsosan vagy tejfölösen szokták kínálni.
Az a fajta tészta, melyről -kinézetre hasonló, mint amit a képen látunk- többen is írják, hogy szárazon a tűzhely platniján sütötték, az más : levesnek való tésztát, amikor nyújtották, vágtak belőle egy csíkot, a platnin megpirították és sózva, olajozva ették, a neve: pászka.
Sziasztok,
Az én nagymamám is a platnin sütötte, laska névre hallgatott és valóban kenőtollal zsírozta. Azota sem ettem olyan finomat:(
Mézzel isteni, ugyan úgy mint a krumplis pogácsa vagy a tócsi!
Ezt a "krumplis palacsintat" ( en mar csak igy nevezem). A nagypapam testvere sutotte nekunk.
Igaz hogy Szilva lekvarral toltotte meg a palacsintat
Nagyon finom, Koszike a receptet, sokat kerestem es most talaltam meg :)
Én Nagyváradi vagyok és ez az a palacsinta amit otthon a nagyváradi rogériuszi piacon szoktunk venni és isteni .Már megsütöttem én is nem is egyszer és mennyei ize van .NAGYON NAGYON JÓ
Krumplis lángosnak ismerem és a kis családom is nagyon szereti,én házi baracklekvárral imádom.Nagyon finom.
Óóó, ezt ismerem! Krumplilovnika néven. Már én is fel akartam tölteni, de Te gyorsabb voltál. :-)
Nagyon jól hangzik a recept. Talán még most hozzáfogok, és hirtelen ötlettől
vezérelve enyhén sós, fokhagymás tejföllel fogjuk enni.
Na ez az! Mifelenk ezt hivjak krumplis langosnak. Igen, a nagymamak gyartjak ipari mennyisegben, 50-60 darabokat :D
nálunk ez bő tejföllel megöntve, frissen őrölt borssal megszórva nyerő !
Anyukám is nagymamámtól tanulta,aki Erdélyben élt. Az igazi nevére már nem emlékezett. Lehet szárazon sütik,de ő picit kikeni a serpenyőt. :)
Sziasztok!
Mifelénk ennek az ételnek a neve laska.(krumplilaska) Mrs Smith jól él az emlékeidben. :) Szárazon sütik, akár öntöttvas serpenyőben, akár a régi "sparherdek platniján". Miután megsült kenőtollal zsírozzák. Egyszerű és nagyszerű. Igazán tökéleteset a nagymamák tudnak készíteni. :)Hali
Óó! Mamika nevű nagymamám készítette ezt nekünk gyerekkoromban! Nagyon szerettem!:) Emlékeimben úgy rémlik, mintha szárazon sütötte volna öntöttvas serpenyőben, de nem száz százalék. A pirultabb részekért odavoltam!:) Fincsi! Üdv: Mrs Smith
Szia
Nincs megtöltve semmivel ez sós "palacsinta". Talán palacsintának is csak azért nevezzük mert palacsinta formára sütjük. :) Lehet jobban illene a krumplis lepény vagy valami hasonló rá.Csak fel van tekerve egy a fotó miatt lehet az tévesztett meg.Biztos lehetne próbálkozni ízekkel,mondjuk dinsztelt káposztával,de lehet most nagy hülyeséget mondtam...vagy bármi mással ami illene hozzá csak most nem jut eszembe. Esetleg szilva lekvárral,hiszen a tésztája hasonló mint a szilvás gombócé. :)
Mi sohase töltöttük meg semmivel.
Szia!
Nagyon jól néz ki!Én még nem is hallottam krumplis palacsintáról,de holnap 1/2 adaggal kpróbálom.
Kérdésem csak annyi,hogy ugyanúgy töltöd,mint a ,,rendeset"?
Köszi a választ:))