Krumplis palacsinta
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Buktakukta

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
475
Kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
1000g burgonya578 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
30g mangalica zsír271 kcal
-
14g só0 kcal
A sütéshez
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
1900
Kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
76.3g burgonya44 kcal
-
19.1g finomliszt69 kcal
-
2.3g mangalica zsír21 kcal
-
1.1g só0 kcal
A sütéshez
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
Összesen
145
Kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1659.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 1369 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 156.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
475
Kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.2 g
Zsír
-
Összesen 49.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6637.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 228 mg
-
Foszfor 698 mg
-
Nátrium 5476 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 322 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 624.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 178 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
1900
Kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 506.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 418 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
145
Kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 kg burgonya
-
25 dkg finomliszt
-
2 ek mangalica zsír
-
2 tk só
A sütéshez
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- A krumplit héjában megfőzzük, ügyelve arra, hogy ne főjjön szét.
- Még melegen megpucoljuk, krumplinyomóval átpasszírozzuk.
- Miután langyosra hűlt, hozzáadagoljuk a lisztet, a zsírt és a sót, majd egynemű tésztává gyúrjuk. (A liszt mennyisége a krumpli fajtájától függően eltérhet, így a só mennyisége is. Sótlan palacsinta abszolút nem élvezhető!!)
- Tenyérnyi cipókat formázunk a tésztából.
- Egyesével kinyújtjuk a cipókat jól lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra.
- 25-30 cm-es teflonserpenyőben sütjük, amit olajjal kikenünk minden sütés előtt.
- Oldalanként kb. 2-3 percig sütjük közepes lángon.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 272
- Tegnapi nézettség: 20
- 7 napos nézettség: 118
- Össznézettség: 84288
- Feltöltés dátuma: 2010. március 20.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Buktakukta
8 recept
Gyerekkorom kedvenc sós "süteménye", amit a mai napig ugyanúgy szeretek. Édesanyám receptje, én még sohasem készítettem el. Ha meg akar lepni minket valami gyors finomsággal, ezt készíti a mi nagy örömünkre. Vigyázat! Tutira nem lehet abbahagyni 1-2 darab után.... :)
Hozzászólások (29)
Szia! Nagyon jól néz ki!Én még nem is hallottam krumplis palacsintáról,de holnap 1/2 adaggal kpróbálom. Kérdésem csak annyi,hogy ugyanúgy töltöd,mint a ,,rendeset"? Köszi a választ:))
Szia Nincs megtöltve semmivel ez sós "palacsinta". Talán palacsintának is csak azért nevezzük mert palacsinta formára sütjük. :) Lehet jobban illene a krumplis lepény vagy valami hasonló rá.Csak fel van tekerve egy a fotó miatt lehet az tévesztett meg.Biztos lehetne próbálkozni ízekkel,mondjuk dinsztelt káposztával,de lehet most nagy hülyeséget mondtam...vagy bármi mással ami illene hozzá csak most nem jut eszembe. Esetleg szilva lekvárral,hiszen a tésztája hasonló mint a szilvás gombócé. :) Mi sohase töltöttük meg semmivel.
Óó! Mamika nev? nagymamám készítette ezt nekünk gyerekkoromban! Nagyon szerettem!:) Emlékeimben úgy rémlik, mintha szárazon sütötte volna öntöttvas serpeny?ben, de nem száz százalék. A pirultabb részekért odavoltam!:) Fincsi! Üdv: Mrs Smith
Sziasztok! Mifelénk ennek az ételnek a neve laska.(krumplilaska) Mrs Smith jól él az emlékeidben. :) Szárazon sütik, akár öntöttvas serpeny?ben, akár a régi "sparherdek platniján". Miután megsült ken?tollal zsírozzák. Egyszer? és nagyszer?. Igazán tökéleteset a nagymamák tudnak készíteni. :)Hali
Anyukám is nagymamámtól tanulta,aki Erdélyben élt. Az igazi nevére már nem emlékezett. Lehet szárazon sütik,de ? picit kikeni a serpeny?t. :)
nálunk ez b? tejföllel megöntve, frissen ?rölt borssal megszórva nyer? !
Na ez az! Mifelenk ezt hivjak krumplis langosnak. Igen, a nagymamak gyartjak ipari mennyisegben, 50-60 darabokat :D
Nagyon jól hangzik a recept. Talán még most hozzáfogok, és hirtelen ötlett?l vezérelve enyhén sós, fokhagymás tejföllel fogjuk enni.
Óóó, ezt ismerem! Krumplilovnika néven. Már én is fel akartam tölteni, de Te gyorsabb voltál. :-)
Krumplis lángosnak ismerem és a kis családom is nagyon szereti,én házi baracklekvárral imádom.Nagyon finom.
Én Nagyváradi vagyok és ez az a palacsinta amit otthon a nagyváradi rogériuszi piacon szoktunk venni és isteni .Már megsütöttem én is nem is egyszer és mennyei ize van .NAGYON NAGYON JÓ
Ezt a "krumplis palacsintat" ( en mar csak igy nevezem). A nagypapam testvere sutotte nekunk. Igaz hogy Szilva lekvarral toltotte meg a palacsintat Nagyon finom, Koszike a receptet, sokat kerestem es most talaltam meg :)
Mézzel isteni, ugyan úgy mint a krumplis pogácsa vagy a tócsi!
Sziasztok, Az én nagymamám is a platnin sütötte, laska névre hallgatott és valóban ken?tollal zsírozta. Azota sem ettem olyan finomat:(
A képen látható palacsinta, valóban krumplis palacsinta (hozzám közeli településen "Oláh-palacsinta" a neve). Serpeny?ben kevés zsiradékban kell kisütni, borsosan vagy tejfölösen szokták kínálni. Az a fajta tészta, melyr?l -kinézetre hasonló, mint amit a képen látunk- többen is írják, hogy szárazon a t?zhely platniján sütötték, az más : levesnek való tésztát, amikor nyújtották, vágtak bel?le egy csíkot, a platnin megpirították és sózva, olajozva ették, a neve: pászka.