Nosalty Logó

Krumplis palacsinta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Buktakukta
Krumplis palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 475 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 1900 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 145 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1659.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    1369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 475 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6637.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    698 mg
  • Nátrium
    5476 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    624.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 1900 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 145 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A krumplit héjában megfőzzük, ügyelve arra, hogy ne főjjön szét.
  2. Még melegen megpucoljuk, krumplinyomóval átpasszírozzuk.
  3. Miután langyosra hűlt, hozzáadagoljuk a lisztet, a zsírt és a sót, majd egynemű tésztává gyúrjuk. (A liszt mennyisége a krumpli fajtájától függően eltérhet, így a só mennyisége is. Sótlan palacsinta abszolút nem élvezhető!!)
  4. Tenyérnyi cipókat formázunk a tésztából.
  5. Egyesével kinyújtjuk a cipókat jól lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra.
  6. 25-30 cm-es teflonserpenyőben sütjük, amit olajjal kikenünk minden sütés előtt.
  7. Oldalanként kb. 2-3 percig sütjük közepes lángon.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 104
  • Össznézettség: 77912
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Buktakukta 8 recept

Gyerekkorom kedvenc sós "süteménye", amit a mai napig ugyanúgy szeretek. Édesanyám receptje, én még sohasem készítettem el. Ha meg akar lepni minket valami gyors finomsággal, ezt készíti a mi nagy örömünkre. Vigyázat! Tutira nem lehet abbahagyni 1-2 darab után.... :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon jól néz ki!Én még nem is hallottam krumplis palacsintáról,de holnap 1/2 adaggal kpróbálom. Kérdésem csak annyi,hogy ugyanúgy töltöd,mint a ,,rendeset"? Köszi a választ:))

Buktakukta

Szia Nincs megtöltve semmivel ez sós "palacsinta". Talán palacsintának is csak azért nevezzük mert palacsinta formára sütjük. :) Lehet jobban illene a krumplis lepény vagy valami hasonló rá.Csak fel van tekerve egy a fotó miatt lehet az tévesztett meg.Biztos lehetne próbálkozni ízekkel,mondjuk dinsztelt káposztával,de lehet most nagy hülyeséget mondtam...vagy bármi mással ami illene hozzá csak most nem jut eszembe. Esetleg szilva lekvárral,hiszen a tésztája hasonló mint a szilvás gombócé. :) Mi sohase töltöttük meg semmivel.

Törölt felhasználó

Óó! Mamika nev? nagymamám készítette ezt nekünk gyerekkoromban! Nagyon szerettem!:) Emlékeimben úgy rémlik, mintha szárazon sütötte volna öntöttvas serpeny?ben, de nem száz százalék. A pirultabb részekért odavoltam!:) Fincsi! Üdv: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Sziasztok! Mifelénk ennek az ételnek a neve laska.(krumplilaska) Mrs Smith jól él az emlékeidben. :) Szárazon sütik, akár öntöttvas serpeny?ben, akár a régi "sparherdek platniján". Miután megsült ken?tollal zsírozzák. Egyszer? és nagyszer?. Igazán tökéleteset a nagymamák tudnak készíteni. :)Hali

Buktakukta

Anyukám is nagymamámtól tanulta,aki Erdélyben élt. Az igazi nevére már nem emlékezett. Lehet szárazon sütik,de ? picit kikeni a serpeny?t. :)

Törölt felhasználó

nálunk ez b? tejföllel megöntve, frissen ?rölt borssal megszórva nyer? !

Törölt felhasználó

Na ez az! Mifelenk ezt hivjak krumplis langosnak. Igen, a nagymamak gyartjak ipari mennyisegben, 50-60 darabokat :D

Törölt felhasználó

Nagyon jól hangzik a recept. Talán még most hozzáfogok, és hirtelen ötlett?l vezérelve enyhén sós, fokhagymás tejföllel fogjuk enni.

Törölt felhasználó

Óóó, ezt ismerem! Krumplilovnika néven. Már én is fel akartam tölteni, de Te gyorsabb voltál. :-)

sztella

Krumplis lángosnak ismerem és a kis családom is nagyon szereti,én házi baracklekvárral imádom.Nagyon finom.

Törölt felhasználó

Én Nagyváradi vagyok és ez az a palacsinta amit otthon a nagyváradi rogériuszi piacon szoktunk venni és isteni .Már megsütöttem én is nem is egyszer és mennyei ize van .NAGYON NAGYON JÓ

Törölt felhasználó

Ezt a "krumplis palacsintat" ( en mar csak igy nevezem). A nagypapam testvere sutotte nekunk. Igaz hogy Szilva lekvarral toltotte meg a palacsintat Nagyon finom, Koszike a receptet, sokat kerestem es most talaltam meg :)

TIBIAPU

Mézzel isteni, ugyan úgy mint a krumplis pogácsa vagy a tócsi!

Törölt felhasználó

Sziasztok, Az én nagymamám is a platnin sütötte, laska névre hallgatott és valóban ken?tollal zsírozta. Azota sem ettem olyan finomat:(

Törölt felhasználó

A képen látható palacsinta, valóban krumplis palacsinta (hozzám közeli településen "Oláh-palacsinta" a neve). Serpeny?ben kevés zsiradékban kell kisütni, borsosan vagy tejfölösen szokták kínálni. Az a fajta tészta, melyr?l -kinézetre hasonló, mint amit a képen látunk- többen is írják, hogy szárazon a t?zhely platniján sütötték, az más : levesnek való tésztát, amikor nyújtották, vágtak bel?le egy csíkot, a platnin megpirították és sózva, olajozva ették, a neve: pászka.

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek