Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplinudli gyorsan

Krumplinudli gyorsan
Krumplinudli gyorsan
60 perc / előkészület: 35 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokkal egyszerűbb ezzel a módszerrel, mint a hagyományos "nyújtunk-sodrunk" mód.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk. Sós vízben feltesszük főni.
  2. Megfőtt burgonyákat leszűrjük, összetörjük krumplinyomóval. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Miközben hűl a burgonyánk, elkészítjük a prézlit. Serpenyőben az olajat és a kimért zsemlemorzsát barnulásig, lassan kevergetve pirítjuk. Majd félretesszük.
  4. Egy tálba tesszük a tört burgonyát, 1 kanál sót, a 25 dkg lisztet, 1 tojást, és jól összekeverjük.
  5. Felteszünk egy nagyobb lábasban vizet, hogy forrjon. És hasonlóan, ahogy nokedlit szaggatunk, fogjuk kifőzni.
  6. Kell hozzá egy kés és egy nyeles vágódeszka. Erre teszünk egy kisebb kupac krumplis masszát, amit a késsel beleszaggatunk a lobogó vízbe. Amikor feljön a tetejére, kiszedjük szűrővel, és a zsemlemorzsával összekeverjük. A teljes krumplival ezt tesszük, és a végén lekvárral és kis porcukorral tálaljuk. Mennyei!
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 298
elküldve: 0
receptkönyvben: 60
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Panna-Katta

Mióta szakács: 2018.02.15.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

buci nudli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

644
burgonya 4 db
finomliszt 25 dkg
tojás 1 db
1 kávéskanál
zsemlemorzsa 25 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl