Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös krumplinudli (Krumplinudli 2.)

Tejfölös krumplinudli (Krumplinudli 2.)
Tejfölös krumplinudli (Krumplinudli 2.)
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom nagy kedvence ez az egyszerű étel.
Természetesen a  boltokban már lehet kapni mirelit, illetve előrecsomagolt változatot, de mondanom sem kell, a házi készítésű (igaz időigényesebb), de sokkal, de sokkal finomabb.
Ha még szilvásgombócot készítenénk, csak tegyünk félre egy kicsit a tésztából és máris élvezhetjük az édes után a sós ízeket:).


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

Nudli készítése:

  1. A burgonyát héjában megfőzzük,majd langyosra hűtjük, meghámozzuk, és áttörjük.
  2. Összekeverjük a tojással, a sóval és a liszttel, hogy jól formázható tésztát kapjunk.
  3. Tíz egyforma részre osztjuk, és ezeket hüvelykujjnyi vastag hengerekké sodorjuk.
  4. Kb 3 centimeteres darabkákra vágjuk és forrásban lévő bő sós vízben megfőzzük, és ha feljöttek a víz tetejére,szűrőkanállal kiszedjük,lecsöpögtetjük.

Tejfölös öntet készítése:


  1. A hagymát nagyon apróra felkockázzuk és egy kis olajon üvegesre pároljuk.
  2. Félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával majd belekeverjük a tejfölt. Ízles szerint sózzuk és borsozzuk.
  3. Végül összekeverjük a nudlival.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 31 460
elküldve: 2
receptkönyvben: 562
elkészítve: 9/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Laura

Mióta szakács: 2009.07.14.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

krumplinudli tejfölös szósszal, gnocchi tejfölös szósszal

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Orsy20
Orsy21 / Orsy20 Thu, 2011-07-14 13:50

Sziasztok. Nem tudom mit rontottam el,de nekem szörnyű lett... szétesett, sőt szétfolyt... :( Van valami ötletetek,hogy mit csináljak vele?

Laura
Laura / Laura Sun, 2011-07-31 12:10

Szia Orsy20!

Nem tudom mit "ronthattál" el,én már sokszor megcsináltam a leirtak alapján és nekem mindig sikerült.A mennyiségeket betartottad?Ha ragados a tészta és formálhatatlan,akkor egy kis plussz liszttel lehet rajta segiteni.Függ a krumplitol is,másra nem tudok gondolni!

Szép vasárnapot!
Üdv:Laura

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-06-16 11:56

Olyan jó hogy ilyen könnyen elkészíthető ételeket is feltesztek!Köszönöm!Mient elalszik a picurkám azonnal hozzá fogok!

demenybandi
demenybandi / demenybandi Tue, 2010-05-25 15:24

Mmmm! A régi szép emlékek! A nagyim csinált ilyet, és nagyon értett hozzá! Igazi parasztgyomornak való kaja! Máris megcsinálom!

demenybandi
demenybandi / demenybandi Tue, 2010-05-25 15:22

Mmmm! A régi szép emlékek! A nagyim csinált ilyet, és nagyon értett hozzá! Igazi parasztgyomornak való kaja! Máris megcsinálom!

tissi
tissi Mon, 2010-02-08 19:13

Szia!
Nekem csak annyi kérdésem lenne, hogy a tejföl kis vagy nagy pohár? Nagyon tetszik ez a recept, ki fogom próbálni.

Laura
Laura / Laura Sat, 2010-02-13 00:55

Szia tissi!Ehez a mennyiseghez ket kis pohar tejfolt szoktam felhasznalni es igy is jo kremes,szaftos szokott lenni:)Orulok,hogy tetszik a recept!Sok sikert,remelem izleni fog!

650
burgonya 1 kg
tojás 2 db
finomliszt 30 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
tejföl 3 dl
fűszerpaprika 1 ek