r
Nosalty Logó

Krémes spenótos tészta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Júlia
Krémes spenótos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 471 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2823 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    801.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1564 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4584 micro
  • Lut-zea
    3083 micro
Összesen 471 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    148 g

Zsír

  • Összesen
    74.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4810.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    353 mg
  • Kálcium
    1012 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    547 mg
  • Foszfor
    1944 mg
  • Nátrium
    908 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    382.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    744.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    903 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    729 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1427 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9383 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    27505 micro
  • Lut-zea
    18497 micro
Összesen 2823 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    609 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1784 micro
  • Lut-zea
    1200 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elkészítjük a tésztát a csomagoláson leírtak alapján, leszűrjük, de egy kevés vizet megtartunk belőle. A csirkét felkockázzuk, és serpenyőben, olajon készre sütjük.
  2. A konzerv paradicsomhoz hozzáadjuk a krémsajtot és a citromlevet. Főzzük 3-5 percig, vagy addig, amíg a krémsajt teljesen fel nem olvad benne.
  3. Ehhez a szószhoz hozzáöntjük a tésztát, csirkét, majd belekeverjük a spenótot és annyi vizet, hogy a szósz megfelelő állagú legyen. A parmezán felét is hozzákeverjük, és további 2-3 percig főzzük, hogy a szósz átmelegedjen és a spenót kicsit belefonnyadjon.
  4. A maradék parmezánnal a tetején tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1980
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tökéletes, ha az ember egy finom tésztát akar enni, de nem tud választani a paradicsomos vagy a krémes változatok között.  Csirkével és nélküle is nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!