Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés vajas kosárkák

Gesztenyés vajas kosárkák
Gesztenyés vajas kosárkák
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt itthon gesztenyepüré, és ezt hoztam ki belőle.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszttel elmorzsoljuk a vajat, majd hozzákeverjük a cukrot. Hozzáadjuk a vizet, és tésztát gyúrunk belőle. 15 percre hűtőbe tesszük.
  2. A tésztával kibélelünk 12 kosárformát, és előmelegített sütőben megsütjük. A kosárkákat kiszedjük a formákból, majd hűlni hagyjuk.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük. Egyneművé keverjük a porcukorral és a gesztenyepürével. A masszát egyenletesen eloszlatjuk a kosárkákban.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 955
elküldve: 0
receptkönyvben: 107
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyekrémes kosárka, vajas kosárkák gesztenyés töltelékkel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

466
finomliszt 175 g
vaj 80 g
cukor 20 g
víz 2 evőkanál
gesztenyemassza 160 g
habtejszín 60 ml
porcukor 30 g