Nagymamám egyik leggyakrabban sütött sütije volt ez, amikor csak úgy beugrottunk hozzá, hiszen szinte pár perc alatt össze lehet állítani. Ez a barackos változat az egyik kedvencem, de egyébként bármilyen, keményebb húsú gyümölccsel nagyon finom.
Nagymamám egyik leggyakrabban sütött sütije volt ez, amikor csak úgy beugrottunk hozzá, hiszen szinte pár perc alatt össze lehet állítani. Ez a barackos változat az egyik kedvencem, de egyébként bármilyen, keményebb húsú gyümölccsel nagyon finom.
*hirdetés/ajánlat
Hozzászólások (25)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. július 3-án kiemeltük cikkünkben: 9 egyszerűen elkészíthető tejes pite, ami a család kedvence lesz
Üdvözlettel, NoSalty
Köszönöm a receptet - ez naaaaagyon-naaaagyon finom :-) A 13 éves kis cukrászom talált rá és önállóan is el tudja készíteni. Pillanatok alatt megvan, alig termel mosatlant és biztos a sikerélmény. Ebből nálunk most már csakis dupla adag készül :-) Üdv. Erikiri
Örülök, hogy jól sikerült, és szerettétek! Bevallom, cukrászügyileg megmaradtam 13 évesnek, és pont azok a dolgok motiválnak sütisütéskor, amiket fentebb felsoroltál :D üdv, Zilka
Sziasztok !
A tejes pitènek , kicsit folyòsnak kell lennie ?
Màr 40 perce sul ,
most mèg sutom 10-15 percig ,
de nem tudom , hogy szilàrdnak kell lenni az àllagànak ,
vagy olyan tejbe grìzesnek ?
Biztos , hogy csak 7 dkg liszt kell bele ?
Koszi
Szia,
Remélem végül jól sikerült a süti! Biztosan ezek a recept hozzávalói. Nem lesz teljesen szilárd, mint egy keverős-bögrés süti, hanem egy kicsit remegős. Ha langyosra hűlt, tömörebb pudingszerű állaga lesz. üdv, Zilka
Nagyon finom! Remek recept! Most barna cukorral es teljeskiorlesu liszttel keszult.
És jól sikerült tk. liszttel? Nekem volt sok rossz tapasztalatom vele sütiknél. A muffinszerűségekhez és a pitékhez nagyon jól használható, de sok sütinél nem válik be.
A legjobb tejes pite recept! Már többször elkészítettem, mindenki halálra dicsérte :)
Igazán boldog vagyok :)
Először a barack kerül a formába és aztán a többi vagy forditva, mert a képen ugy tűnik forditva ... a recept alapján meg a barack kerül alulra?
Eloszor a barack kerul a formaba, ahogy a leirasban olvashato. Mivel ez egy konnyu teszta, a sutes soran feljonnek a tetejere.
Birsalmával és mazsolával sütöttem meg. Finom lett :)
Hú, ez remekül hangzik, köszi az ötletet! :)
Köszönöm a receptet, finom lett nagyon! Felturbóztam néhány kocka apróra vágott étcsokival, nekünk így is ízlett:)
Örülök, és biztos finom volt csokival! Próbáld ki majd más idénygyümölccsel is. :)
Nem volt itthon tejem, így tejszínnel csináltam..kivajaztam a formát és hússal felfelé tettem le a barackokat. 1 cs. van.cukorral szórtam meg őket, a masszát pedig meghintettem fahéjjal.
45 percig sütöttem.
Nagyon finom!
Köszönöm! :)
A tejszín nagyon jó bele, néha én is azzal készítem, ha épp van egy kis maradék. (én úgy nem szeretem, ha csak az van benne) Próbáld majd ki más gyümölccsel is! Én imádom pl. szilvával, áfonyával, vagy más bogyós gyümölccsel is. üdv, Zilka
Köszönöm, elkészítettem, nagyon finom, még és még szeretném készíteni és enni, amint lehet az idén, és ameddig tart a sárgabarack szezon.:)
A családnak is nagyon ízlett.:D :D
Éva-Anyóca
Jajj, de örülök! Én is nagyon szeretem, és más gyümölccsel is nagyon finom. Pl. áfonyával szederrel (bár azzal elég bizarr kinézete lesz...:)
Áfonyával és szederrel is kipróbálom, mert nagyon finom gyümölcsök , még ha fura is lesz a kinézetük , finomak és egészséges gyümölcsök,...és ha ízlik, nem baj, ha nem oly szép! :)
Kipróbálom, köszönöm ezen ötleteket is.:)
Azért, nem a nagyi készítése, nekem is készített valami hasonlót anno a nagyim :), - ...de akár milyen fincsi lett az enyém, nem az ő keze munkája,.. - viszont jó volt emlékezni, és ezt is köszönöm szépen.:D
Éva-Anyóca
Örülök, ha még ilyen emlékeket is sikerült felidéznem :)
Zilka, ez >>>Imadnivalo :))) Gyors, egyszeru, biztos FINOM! Foleg, hogy nincsen benne sutopor, mert en a sutoport sajna nem szeretem....valahogy kierzem a sutopor izet...
2 hetig tavol leszek...minden jot, puszi, T:)
Szia, én ebből a mennyiségből szórok rá egy keveset, de ha édesen jobban szereted a sütiket, nyugodtan mehet rá több cukor. Én általában fele mennyiséget használok mindig. Üdv, Zilka
Szia! Jól hangzik a recept,azt szeretném megkérdezni,h a receptben leírt porcukor mennyiséget kell a barackra szórni,vagy ezen kívül kell egy kicsit megcukrozni,majd egy "cukros" masszát rá? Köszönöm!
válasz fent :)