Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarackos tejes pite

Sárgabarackos tejes pite
Sárgabarackos tejes pite
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám egyik leggyakrabban sütött sütije volt ez, amikor csak úgy beugrottunk hozzá, hiszen szinte pár perc alatt össze lehet állítani. Ez a barackos változat az egyik kedvencem, de egyébként bármilyen, keményebb húsú gyümölccsel nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A félbevágott barackokat egy kisebb piteformába tesszük, megszórjuk kevés cukorral.
  2. A többi hozzávalót csomómentesre keverjük, és a barackra öntjük.
  3. Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt közepes lángon megsütjük, majd langyosra hűtve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30×20×6 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 899
elküldve: 26
receptkönyvben: 378
elkészítve: 17/26
Facebookon megjelent: -

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
125 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejes pite sárgabarackkal, barackos tejes pite, kajszibarackos tejes pite

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Erikiri
Erikiri Tue, 2016-09-27 19:37

Köszönöm a receptet - ez naaaaagyon-naaaagyon finom :-) A 13 éves kis cukrászom talált rá és önállóan is el tudja készíteni. Pillanatok alatt megvan, alig termel mosatlant és biztos a sikerélmény. Ebből nálunk most már csakis dupla adag készül :-) Üdv. Erikiri

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Wed, 2016-09-28 15:25

Örülök, hogy jól sikerült, és szerettétek! Bevallom, cukrászügyileg megmaradtam 13 évesnek, és pont azok a dolgok motiválnak sütisütéskor, amiket fentebb felsoroltál :D üdv, Zilka

Marianna Kiss
Marianna Kiss / Marianna Kiss Wed, 2016-06-29 15:06

Sziasztok !
A tejes pitènek , kicsit folyòsnak kell lennie ?
Màr 40 perce sul ,
most mèg sutom 10-15 percig ,
de nem tudom , hogy szilàrdnak kell lenni az àllagànak ,
vagy olyan tejbe grìzesnek ?
Biztos , hogy csak 7 dkg liszt kell bele ?
Koszi

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Fri, 2016-07-15 11:02

Szia,

Remélem végül jól sikerült a süti! Biztosan ezek a recept hozzávalói. Nem lesz teljesen szilárd, mint egy keverős-bögrés süti, hanem egy kicsit remegős. Ha langyosra hűlt, tömörebb pudingszerű állaga lesz. üdv, Zilka

Cica1967
Cica1967 Fri, 2015-01-23 13:29

Nagyon finom! Remek recept! Most barna cukorral es teljeskiorlesu liszttel keszult.

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Fri, 2016-07-15 11:00

És jól sikerült tk. liszttel? Nekem volt sok rossz tapasztalatom vele sütiknél. A muffinszerűségekhez és a pitékhez nagyon jól használható, de sok sütinél nem válik be.

pimpimpáré
pimpimpáré Thu, 2014-02-27 16:03

Először a barack kerül a formába és aztán a többi vagy forditva, mert a képen ugy tűnik forditva ... a recept alapján meg a barack kerül alulra?

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Fri, 2014-02-28 08:53

Eloszor a barack kerul a formaba, ahogy a leirasban olvashato. Mivel ez egy konnyu teszta, a sutes soran feljonnek a tetejere.

feherzs
feherzs Mon, 2013-12-02 12:27

Birsalmával és mazsolával sütöttem meg. Finom lett :)

Viriii
Viriii Thu, 2013-08-22 11:42

Köszönöm a receptet, finom lett nagyon! Felturbóztam néhány kocka apróra vágott étcsokival, nekünk így is ízlett:)

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Thu, 2013-08-22 21:18

Örülök, és biztos finom volt csokival! Próbáld ki majd más idénygyümölccsel is. :)

MakkMarcsi21
MakkMarcsi21 Sat, 2013-07-27 10:24

Nem volt itthon tejem, így tejszínnel csináltam..kivajaztam a formát és hússal felfelé tettem le a barackokat. 1 cs. van.cukorral szórtam meg őket, a masszát pedig meghintettem fahéjjal.
45 percig sütöttem.
Nagyon finom!
Köszönöm! :)

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Sat, 2013-08-03 19:39

A tejszín nagyon jó bele, néha én is azzal készítem, ha épp van egy kis maradék. (én úgy nem szeretem, ha csak az van benne) Próbáld majd ki más gyümölccsel is! Én imádom pl. szilvával, áfonyával, vagy más bogyós gyümölccsel is. üdv, Zilka

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-07-14 19:00

Köszönöm, elkészítettem, nagyon finom, még és még szeretném készíteni és enni, amint lehet az idén, és ameddig tart a sárgabarack szezon.:)
A családnak is nagyon ízlett.:D :D
Éva-Anyóca

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Mon, 2013-07-15 20:56

Jajj, de örülök! Én is nagyon szeretem, és más gyümölccsel is nagyon finom. Pl. áfonyával szederrel (bár azzal elég bizarr kinézete lesz...:)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-07-17 20:09

Áfonyával és szederrel is kipróbálom, mert nagyon finom gyümölcsök , még ha fura is lesz a kinézetük , finomak és egészséges gyümölcsök,...és ha ízlik, nem baj, ha nem oly szép! :)

Kipróbálom, köszönöm ezen ötleteket is.:)

Azért, nem a nagyi készítése, nekem is készített valami hasonlót anno a nagyim :), - ...de akár milyen fincsi lett az enyém, nem az ő keze munkája,.. - viszont jó volt emlékezni, és ezt is köszönöm szépen.:D
Éva-Anyóca

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-07-13 08:37

Zilka, ez >>>Imadnivalo :))) Gyors, egyszeru, biztos FINOM! Foleg, hogy nincsen benne sutopor, mert en a sutoport sajna nem szeretem....valahogy kierzem a sutopor izet...
2 hetig tavol leszek...minden jot, puszi, T:)

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Sat, 2013-07-13 08:12

Szia, én ebből a mennyiségből szórok rá egy keveset, de ha édesen jobban szereted a sütiket, nyugodtan mehet rá több cukor. Én általában fele mennyiséget használok mindig. Üdv, Zilka

bondarkata1
Bondika / bondarkata1 Fri, 2013-07-12 20:38

Szia! Jól hangzik a recept,azt szeretném megkérdezni,h a receptben leírt porcukor mennyiséget kell a barackra szórni,vagy ezen kívül kell egy kicsit megcukrozni,majd egy "cukros" masszát rá? Köszönöm!

343
tojás 2 db
tej 2.5 dl
vaj 1 ek
finomliszt 7 dkg
porcukor 10 dkg
1 csipet
sárgabarack 9 db
vaníliás cukor 1 ek