Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Körtekrémleves

Körtekrémleves
Körtekrémleves
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyümölcsleves nekem mindig, minden formában és alapanyagól jöhet. Nyakunkon az ősz, ilyenkor körtéből készül. Ha ronda, nyálkás, esős idő van, akkor forrón, ha szép hosszú vénasszonyok nyara, akkor pedig jól lehűtve. És mi mással díszíteném-tálalnám, mint az ősz másik nagy kincsével, a dióval? Hát, esetleg mandulával...

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A körtéket megpucoljuk, magházukat kivágjuk, és felkockázzuk őket.
  2. Annyi vízzel felöntjük, ami épp, hogy ellepi, a fűszereket mellétesszük, és addig főzzük, míg megpuhul. (Ez fajtától függő, van, ami 5 perc alatt mepuhul, van, ami csak 20.)
  3. Ha puha, kivesszük a fűszereket, és botmixerrel pürésítjük a gyümölcsöt.
  4. Felöntjük kb. 1 dl tjjel, beletesszük a mézet, és egy utolsót rottyantunk rajta.
  5. A diót száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, és a tányérba mert levesre tesszük.
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 30 816
elküldve: 17
receptkönyvben: 821
elkészítve: 49/65
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

körtekrémleves dióval, őszi gyümölcsleves, diós körteleves

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mosoly7
Mosoly7 Wed, 2014-10-22 12:38

Nagyon finom lett! Hidegen és melegen egyaránt ízlett! :)

ESzabina
Cerise / ESzabina Wed, 2012-11-14 10:08

Köszi a receptet! Nagyon finom volt!
Mi is inkább hidegen ettük, egy kis tejszínnel, de melegen is ugyan olyan szuper.

gnupaci
gnupaci Tue, 2012-09-04 21:18

Isteni fincsi volt, már másodjára követeli a családom! Köszike!:))

beagita
beagita Wed, 2012-08-22 12:06

Nagyon finom, és könnyen elkészíthető (nem drága!). Főleg hidegen igazán nagyon hűsítő ebben a nyári melegben.
Annyit módosítottam, hogy kb. 1 mk őrölt fahéjat tettem bele, mert nem tartok itthon egészet, ill. a mézet (legalább 4 ek, hogy egy picit édesebb legyen) csak a kis tejjel való felfőzés, és hűtés után kevertem bele a langyos levesbe, hogy a tápanyagtartalma benne maradjon (ne legyen hőkezelésnek kitéve).
Jó főzőcskézést! Bea

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Wed, 2012-08-22 12:13

Kedves Bea,
Nagyon örülök, hogy tetszik. :)
Ami pedig a mézezést illeti - teljesen jogos. :)
Szép napot!
Üdv,
Nóra

beagita
beagita Thu, 2012-08-30 19:34

Szia Nóra!
Azóta már harmadszor főztem meg, továbbra is nagy siker. Tegnap éjjel készült el, és ma, mire hazaértem a munkából a fiaim (5 és 3 évesek) fél fazékkal megettek belőle. A romlófélben lévő körték (persze a jó részüket felhasználva) nálam így végzik nagyrészt, vagy borított körtetortaként. :-)
Üdv: Bea

223
körte 5 db
tej 1 dl
méz 2 ek
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 5 db
dió 1 marék