Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kompótlé babáknak

Kompótlé babáknak
Kompótlé babáknak
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósom szokott a család nagy örömére ilyet készíteni, innen jött az ötlet, csak ő csipkebogyó nélkül, meggyel, almával, körtével, szilvával, pici cukorral készíti. Sokkal egészségesebb és természetesebb ital, mint a bolti gyümölcslevek, és jóval olcsóbb is. A képen látható változat csak csipkebogyóval és barackkal készült.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Mindenféle gyümölccsel készítve finom, lehet pici gyümölcscukorral, esetleg citrommal ízesíteni, de cukor nélkül is nagyon kellemes, hűsítő ital ezekben a meleg napokban. Kicsi babáknak és nagyobb gyerekeknek is egészséges innivaló.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este hideg vízbe beáztatjuk a csipkebogyót.
  2. Másnap reggel átszűrjük, a barackokat megmossuk, meghámozzuk, feldaraboljuk.
  3. A csipkebogyó átszűrt levét feltesszük főni, beledobáljuk a barackokat.
  4. Felforraljuk, majd lehűtjük, átszűrjük.

  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 729
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Borsmentalevél

Mióta szakács: 2011.06.21.
43 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
babakonyha: baba 6-7 hónap
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcsös hűsítő, csipkebogyós barackital

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boribon
Boribon / Boribon Sun, 2011-07-24 03:22

Kedves Katus, ne haragudj, hogy keres nelkul beleszolok, de en a elkeszites sorrendjet megcserelnem: vizet felforralni barackkal, lehuteni es abba aztatni a csipkebogyot. Magasabb homersekleten ugyanis a C-vitamin mas vegyuletre bomlik, igy a csipkebogyo jotekony hatasa sajnos megsemmisul. Ezert kell -ahogy te is irod az elejen- hideg vizben aztatni teakesziteskor. (Viszont a barackban is van egesz sok C vitamin, ezert lehet, hagynam az egesz fozest..) Bocs megegyszer.

kiralykata
Borsmentalevél / kiralykata Sun, 2011-07-24 19:24

Kedves Boribon
Nem haragszom, dehogy!
Nem muszáj felforralni, elég kb 40 fokra melegíteni, akkor megmarad a C-vitamin tartalma. Mivel a csipkebogyót áztatom 6-8 órán át, én azért készítem így, mert egyszerűbb éjszakára beáztatni, és másnap beledobni a gyümölcsöt, így biztosan kész reggelre, amikor szükség van rá. De mindenki úgy készíti, ahogy neki jó, fordítva is lehet, természetesen. De egyébként, tényleg nem muszáj főzni, biztos finom áztatva a gyümölccsel is.

95
csipkebogyó 8 db
víz 2 dl
őszibarack 2 közepes db