r
Nosalty Logó

Kókusztorta

Dorka
Kókusztorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

622
Kalória
12.6g
Fehérje
72.6g
Szénhidrát
31.8g
Zsír
34.2g
Víz
143.2g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
28.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 622 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4965 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 326 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 622 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.7 g

Zsír

  • Összesen
    254.7 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3238.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    636 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    1417 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    580.6 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    274 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    809 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1266 micro
Összesen 4965 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 326 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjéket 5 ek vízzel és a cukorral kemény habbá verjük.
  2. Egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, és még egy kicsit verjük. Hozzáadjuk a kókuszreszelék kétharmadát, a lisztet és a citromhéjat, és lazán összekeverjük.
  3. A masszátvajjal kikent, lisztezett tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél kisütjük.
  4. A krémheza tejbencsomómentesre keverjüka lisztet, és a darával sűrű péppé főzzük. A vajat a porcukorral és a lekvárral habosra keverjük, majd apránként beleforgatjuk a kihűlt pépet. Végül hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és jól átkeverjük.
  5. A kihűlt tortát lapjában kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, tetejét is bevonjuk vele, majd kókuszreszelékkel megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Elsőre nem sikerült a tejes, lisztes, búzadarás massza, nagyon lisztízű lett. Ezért újra elkészítettem, de kihagytam belőle a lisztet. Így egy sűrű tejbegrízt kaptam, ami a többi hozzávalóval összekeverve nagyon finom lett.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...