r
Nosalty Logó

Kókuszos csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oli
Kókuszos csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1461 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5847 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 401 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    73.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.1 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    588 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    554 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 1461 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.9 g

Zsír

  • Összesen
    293.1 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2192.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1054 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    740.2 g
  • Cukor
    411 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2352 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    759 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2217 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1595 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    947 micro
Összesen 5847 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 401 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt langyos tejben egy csipetnyi cukorral felfuttatjuk.
  2. A liszthez hozzáadjuk az élesztős tejet, olvasztott margarint, és a tojások sárgáját.
  3. Jól összedolgozzuk, majd 3 cipót formálunk belőle, félretesszük.
  4. Elkészítjük a tölteléket: a tojásfehérjét a porcukorral vízgőz felett habbá verjük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket.
  5. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, majd egy spatula segítségével a tölteléket a tészta tetejére kenjük és egyenletesen eloszlatjuk.
  6. Feltekerjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a csigákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük úgy, hogy köztük maradjon hely jócskán.
  7. Előmelegített sütőben (először alacsonyabb, majd kb. 5 perc után magasabb hőmérsékleten) 15-20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 34
  • 7 napos nézettség: 470
  • Össznézettség: 198886
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyik kedvencem ez a kókuszos süti, szerencsére nem kell vele sokat bajlódni és hamar elkészül. Vendégvárónak is kiváló, hiszen nagyon mutatós.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedvecs Szakacs! Kis segitseget szeretnek kerni.Ma ketszer neki alltam ennek a receptnek, de sajnos valamit elhibaztam vele, mert nem sikerult.A tesztaja nem allt ossze nekem, darabos maradt.Szaritott elesztot hasznaltamnem tudom lehet hogy az volt a hiba.DE sehogy sem tudtam kinyujtani, mert szetesett.Ha tudsz kerlek irj javaslatot, hogy hol ronthattam el.Koszonom szepen Fruzsi

Oli

Kedves Fruzsi! Nem tudom igazán, hogy mi lehetett a baj, csak tippeket adhatok. Szerintem próbáld meg friss éleszt?vel, esetleg egy másik fajta liszttel, mert az is sokat számíthat. Továbbá egy kicsi tejföl hozzáadásával még jobban nyújtható lesz a tészta. Remélem, tudtam segíteni, és hogy a következ? próbálkozásod meghozza a gyümölcsét! Majd írd meg légyszi, hogyan sikerült! Üdv: Oli

Törölt felhasználó

Koszonom a valaszodat!Szerintem a kovetkezo hetekben ujra megprobalom es akkor beszamolok hogy hogy sikerult!Koszi a segitseget.Fruzsi

Harmathy Ildikó

Bocsi, hogy megint belebeszélek, de nem tudom megállni, hogy el ne mondjam a 'frankó'-t :) Kedves Fruzsi! Oli nagyon gyakorlott háziasszony, be vannak már l?ve a receptjei (arra a lisztre, amit ? használ, stb) A javaslatom a következ?: morzsold el a lisztet a margarinnal jó alaposan, csinálj egy koszorút bel?le, annak a közepére üsd a tojások sárgáját, óvatosan behúzkodva a koszorú szélér?l a margarinos lisztet, jól dolgozd össze. megint képezzél koszorút, abba öntsd az éleszt?s tejet (ez ugye langyos, és jól látszIk rajta, hogy az éleszt? 'él' (akár szárított, akár friss), mert el?ször habos, majd s?s?södik a tej. (ha nem látsz 'életnyomot', akkor az éleszt? döglött - van ilyen!) Bedolgozod az éleszt?s tejet is és még annyi LANGYOS tejet adsz, hogy a tészta jó rugalmas legyen. (szerintem kevés volt a tej, azért lett morzsalékos a tészta) Nekem 30 deka liszt felvesz 2 deci körüli tejet, igaz kevesebb zsiradékot használok, mint Oli. Szerintem ha így dolgozol sikerülni fog a tésztád. Érdemes próbálkozni, mert írtó finom ez a kókuszos csiga! Szurkolok: Ildikó

Oli

Ildikó, köszi a profi leírást! :-) Amúgy igen, ez a süti elég sok zsiradékot kíván, ett?l is lesz finoman omlós. Remélem, tényleg sikerül majd a következ? adag, én is szurkolok! :-) Oli

Törölt felhasználó

Koszonom Ildiko es Oli a segitseget!MEgfogom probalni tenyleg es akkor ebszamolok rola nektek!!koszonom tenyleg hogy ilyen segito keszek voltatok!!Tovabbi jo fozocskezest nektek!!!Fruzsi:)

Törölt felhasználó

Kedves Oli! Miért van szükség arra, hogy a tojásfehérjét g?z fölött verjük fel? Nem lehet simán felvert tojásfehérjét használni? Üdv. kócbaba

Oli

Hello Kócbaba, a g?z felett felvert tojásfehérje állaga teljesen más, mint a simán felverté. Nagyon s?r?, a cukor miatt elég kemény habot fogsz kapni. Tulajdonképpen megf?zzük a g?z felett. Még nem próbáltam másképp ezt a sütit, de elképzelhet?, hogy így is jó lesz a végeredmény. Ha esetleg kipróbálod, írd meg légyszi, hogy milyen lett. Üdv: Oli

Törölt felhasználó

NON TETSZIK EZ A RECEPT

Törölt felhasználó

Nagggggyyyyonnnn ffffiiinnnooommmm!!!!!!!!!!!

Oli

Köszi-köszi :-))

Törölt felhasználó

Szia isteni ez a süti nekünk ez a kedvencünk csak még egy megjegyzés én a tésztájába szoktam narancs héjjat reszelni nagyon jó bele nagyon köszi a receptet

Törölt felhasználó

Szia! Ma elkészítettem a sütit, nagyon finom lett. Igaz eléggé össze maszatoltam magam, mert a tészta nem akar kinyúlni nekem, kicsit ragadt, de sok lisztel a deszkán már sikerült. Biztos, hogy többször is kerül, majd ez a süti az asztalra. Még apukámnak is ízlett, aki nem szereti a kókuszt. Csak ajánlani tudom. Üdv: Kitti

Törölt felhasználó

Szia Kitti! Én ezt a sütit folpack vagy szétvágott zacskók közt szoktam nyújtani, így nem ragad rá sehova. S?t igen vékonyra ki lehet nyújtani így a tésztát. Az alsó fólia segítségével gyerekjáték feltekerni is. Üdv:: Lizzy

Törölt felhasználó

Kedves Oli, finom süti, kipróbáltam. Abszolút kedvenc. Nekem kicsit sok lett a tojásfehérje, pedig még pluszban is raktam a csigák tetejére. És lehet, hogy kicsit édes is (nem tudom biztosan, mert végig kóstolgattam a krémet, így mostanra nem érzem biztosan). Dupla adagot csináltam.

Törölt felhasználó

Kedves Oli! Nagyon jól sikerült a süti, ma sütöttem meg. Hasonlóan Mariskariskoz, nekem is sok lett a töltelék, így én is raktam a csigák tetejére is. Köszi a receptet!

bokine

Kedves Szakácsok! Engedjétek meg, hogy hozzászóljak ehhez a beszélgetéshez. Drága dédi mamám azt mondta, hogy a kelt tésztához lélek és szív kell, de azért elárul nekem egy titkot, amit most itt elmondok minden gyakorlott és kezd? szakácsnak. A kelt tészta alapvalóit el?z? este ki kell tenni a konyhába, hogy minden egyforma h?mérséklet? legyen, ugyan is a hideg tojás és margarin "lehúzza" a tésztát. Természetesen a jó liszt és a friss hozzávalók is nagyon fontosak. Azóta én is szívvel, lélekkel és ezzel az apró tudással készítem kalácsaimat. A karácsonyi kelt mákos kalácsból mindig egy rúd a dédi emlékére sül, ugyan is csak az én kalácsomat ette meg még élt, mindig vittem neki, és már nagyon várta. Rég nincs köztünk, mégis 4 rúd készül, amib?l az egyik a mamáé lenne. Azért tévedtem erre a receptre, mert ez volt az egyik kedvenc sütije, amit t?le kapott recept alapján sütök. Hamarosan felteszem a saját receptemet is. Üdvözlettel: Bokros Erika (bokine)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!