r
Nosalty Logó

Carbonara parmezánnal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Hankusz Sára
Carbonara parmezánnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 910 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 3640 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 439 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1696.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    570 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 910 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.2 g

Zsír

  • Összesen
    204 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6785.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    334 mg
  • Kálcium
    1971 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    2281 mg
  • Nátrium
    1875 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    306.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    203 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1077 micro
  • Kolin:
    740 mg
  • Retinol - A vitamin:
    604 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    947 micro
Összesen 3640 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    817.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 439 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát apró kockákra vágjuk. Jól lepirítjuk. Közben egy edényben a négy tojássárgáját, a reszelt parmezánt, a sót, a borsot és a szerecsendiót összekeverjük. Egy kicsit belekeverünk a pirított szalonnából, a tojásos egyvelegbe.
  2. A spagettit a dobozon lévő leírás alapján megfőzzük. Leszűrjük és a pirított szalonnára tesszük. A spagetti főzővizéből egy keveset megtartunk. Két evőkanállal teszünk belőle a tojásos egyvelegbe.
  3. Utána ezt ráöntjük a szalonnás spagettire, folytonos keverés mellett. Ilyenkor már ne legyen hő alatta. Tehetünk ehhez még egy kis főzővizet. Szép, krémes tészta lesz a végeredmény.
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1006
  • Feltöltés dátuma: 2021. november 29.

Ajánló

Az eredeti carbonara recept sosem találkozott a tejszínnel, így ebben a receptben is kerüljük azt. A tojások és a parmezán egyveleg teszi tökéletessé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Carbonara parmezánnal
Hankusz Sára 135 recept

Egyszerű tésztának tűnhet, de mégis az elkészítés kicsit nehéz. Másodperceken múlik, hogy a tojás milyen állagot vesz fel, mikor a hővel érintkezik. De az íze tuti jó lesz mindenképp.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek