Kimchi

Kimchi

Leírás

A kimcshi (kimchi) a koreai konyhaművészet egyik legismertebb étele, a koreai étkezések elengedhetetlen része. A legfontosabb összetevő a kínai kel, a retek, a zöldhagyma és az uborka. A kimcshi erjesztéssel készül. Több száz fajtája létezik és más ételek alapját is képezheti, például készítenek belőle levest és sült rizses egytálételt is. A kimcshit a világ egyik legegészségesebb ételének tartják a dietetikusok. A kimcshiben kimutatták a tejsavbaktériumok egy fajtáját, melyet Lactobacillus kimchii névre kereszteltek. A kimcshit hagyományosan nagy mennyiségben késő ősszel készítették télre eltenni, ezt az időszakot kimdzsangnak nevezik.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Kimchi

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm kimchi?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

3 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek