Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Key Lime Pie

Key Lime Pie
Key Lime Pie
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a desszert Florida Keys-ről származik, ahol nemzeti ételnek számít. Érdekes íze, nekem nagyon egyedivé teszi. És ráadásul igazán gyorsan el lehet készíteni. Én normál háztartási kekszet használok, amit húsklopfolóval kisebb-nagyobb darabokra török (ilyenkor nehezebb a pite peremét "felépíteni"), de az eredeti receptben darált graham keksz van.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt melegítsük 175°C-ra előre.
  2. Keverjük össze a tészta hozzávalóit, majd nyomkodjuk bele egy 22 cm átmérőjű tortaformába úgy, hogy peremet is kialakítunk neki.
  3. Tegyük a sütőbe 10 percre, majd kivéve hagyjuk kihűlni.
  4. A sűrített tejet, a lime levével és héjával kezdjük összekeverni robotgéppel, majd egyesével jól elkeverve adagoljuk hozzá a tojások sárgáit.
  5. Az így kapott tölteléket öntsük a pitetésztánkra, és tegyük vissza a sütőbe 15 percre.
  6. A megmaradt tojásfehérjét, és a kevés porcukrot kemény habbá verjük.
  7. A sütőből kivett piténk tetejére kenjük fel egyenletesen a habot. Tegyük vissza a sütőbe, de csak anyi időre, míg a hab teteje kicsit megpirul.
  8. Kihűlve azonnal  fogyasztható, de ajánlott 6 órára a hűtőbe tenni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 41 808
elküldve: 25
receptkönyvben: 661
elkészítve: 8/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Dave

Mióta szakács: 2008.11.17.
17 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lime pie, zöldcitromos pite, lime pite

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dorinaaa
dorinaaa Mon, 2013-08-12 10:28

én is elkészítettem, nekem 150 g vajjal (margarint használtam) nem állt össze a tészta, ezért többet tettem bele, így meg kicsit nehéz lett... utólag jutott eszembe, hogy zsiradék helyett rotos gyümölcsitalt is használhattam volna.
de azért így is gyorsan elfogyott :)

Helsinkill
Helsinkill Sun, 2011-09-04 20:13

Nekem nem annyira tetszett, a krém túl édes és ragacsos, bár lehet hogy én rontottam el valamit....

kukta51
kukta51 Sun, 2011-07-31 16:43

Ma a leírás alapján elkészítettem, de nagyot csalódtam. Minek bele ez a rengeteg cukor, az amúgyis édes darált kekszbe, és még erre jön az őrült édes sűrített tej? Ez minden csak nem élvezhető desszert. Elég költséges, macerás az elkészítése, egészségtelen a rengeteg cukor, vaj, szénhidrát miatt, és még rossz az íze is. A 3-szori sütögetés eredményeként még jó sötétre is pirult a darált keksz, elég lenne azt 2-szer is betenni a sütőbe. Ezt nem tudnám senkinek sem ajánlani, ez úgy rossz, ahogy van.

Mömi
Mömi / Mömi Sat, 2011-07-30 21:52

Elkészítettem, de a krém előtt nem sütöttem át a tésztát, így jó lett. Mivel szeretjük a citrusos ízeket én két lime levét tettem bele, sőt a tojáshabba is csurgattam! Nagyon jó volt, máskor is meg fogom csinálni!

kistacsa
Nelly / kistacsa Sat, 2011-05-07 13:42

Hello Dave,

A parommal nagy citromos suti rajongok vagyunk. Ha etteremben eszunk, mindig lime pie a desszert. (Vagy sajttorta... New York-ban az a "hazai"). Bar eletem leghosszabb 6 orajan vagyok tul, megerte!!! A pited egyszeruen csodas! En zablisztbol keszult, cukormentes kekszet hasznaltam alapkent es csak a felvert tojasfeherjebe tettem egy csipet cukrot. Igy is remek lett! Mindenkinek ajanlom kiprobalni! Csak annyi tennek hozza, hogy ha kezzel gyurmazzuk ossze a kekszet a vajjal teljesen homogen lesz es lehetetlen elrontani :-)

bellazsoka
bellazsoka Fri, 2011-01-07 22:42

Úgy csináljátok a tésztát, h 40 dkg daráltkekszet (én zabfalatot szoktam összetörni) keverjetek össze 20 dkg vajjal! Úgy biztos sikerülni fog! :)

Drííí
Drííí Wed, 2010-11-10 22:00

Sziasztok!
Hát én megcsináltam.. Bár ne tettem volna! Ízre nem volt rossz, de a "tészta" katasztrófa.. Szerintem vagy az adagokkal van baj, vagy valami kimaradt a hozzávalókból. Teljesen széthullott, ahol meg mégsem, ott kemény volt.. Nem ajánlom.. :(

Ruszkicsaj
Ruszkicsaj / Ruszkicsaj Sun, 2010-10-24 09:31

Tegnap ez volt a desszert, nos, mi nem dobtunk tőle egy hátast...... :)))) Nagyon jól kijött a lime íze, finom volt a habbal együtt, bár egy kicsit töménynek éreztük az egészet és nekünk az "alja", a tészta nem igazán jött be. Legközelebb valami más tésztával készítem, mert ez eléggé furcsa lett és egy kissé kemény is.... :(((
4-en voltunk az asztalnál, de ebből a sütiből nem igazán fogyott. Ez most nálam nem nyert......sajnos.....

Lilian
Lilian / Lilian Mon, 2010-02-15 12:39

Én egyszer készítettem el (egy receptfüzetben volt benne), érdekes volt a citrom savanykár íze, meg az édes tojásfehérje. Ha a tojáshabot gőz fölött kevered ki, nagyon nagyon keményre, kizárt hogy összeessen. :)

pumperka
Pumperka / pumperka Wed, 2010-01-20 15:50

El szeretném készíteni ezt a tortát, egyedül a tojáshab miatt aggódom. Nekem hol összeesik, hol meg megmarad magasnak... Mi a titka, hogy hűlés közben garantáltan ne essen össze? Nekem 28 cm-es tortafromám van (nagy a család :)) ). Szerintem kb dolgozhatok másfélszeres mennyiséggel...

k.anni
k.anni Sun, 2010-01-03 15:11

Amerikában járva mindig ezt kérem desszertnek, mert hasonlít gyermekkorom Nagymami-ízeihez :)
Viszont sehol nem láttam még, hogy fehérjehabot rásütnek. Érdekes, aki szereti, annak feldobja, nekem túl édes. Anélkül is nagyon jól kijön belőle a kellemesen cirtomos íz. Ki fogom próbálni!

857
vaj 150 g
porcukor 45 g
keksz 40 dkg
tojás 4 db
porcukor 1 teáskanál
sűrített tej 40 ek
limelé 6 ek
lime héja 1 lime-ból nyert