r
Nosalty Logó

Ketrecbe zárt sült cseresznye

Dacota
Ketrecbe zárt sült cseresznye
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

458
Kalória
8g
Fehérje
83.9g
Szénhidrát
11.3g
Zsír
104.1g
Víz
89.1g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
42.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 458 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 2737 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 202 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    104.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 458 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    535 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1497.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    645 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    503.4 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    624.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    611 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    581 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    363 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1057 micro
Összesen 2737 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 202 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, megszórjuk a cukorral és fahéjjal, összeforgatjuk, és félretesszük.
  2. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Ha szükséges, teszünk még hozzá tejet, vagy egy pici lisztet.
  3. A tésztabucinak levágjuk az ötödét, a többit 1-1,5 centi vastagra nyújtjuk, és vajazott, lisztezett pitesütő formába igazítjuk.
  4. Vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával.
  5. A cseresznyéről leöntjük a levet (megisszuk :D) és a formába igazítjuk.
  6. A maradék tésztához adjuk a nyesedéket, vékonyra nyújtjuk, és vékony csíkokat vágva berácsozzuk a pitét.
  7. Megkenjük a tojás sárgájával, és vékonyan megszórjuk a cukorral.
  8. 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 10 percig sütjük, majd levesszük 175 fokra, és adunk neki még 20-25 percet.
  9. Megvárjuk, míg kihűl, akkor szeleteljük és fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23

Cseresznyéből ritkán készítek desszertet - túl nagy a macera a magozással, ráadásul magában is nagyon finom. Ezt a pitét viszont össze szoktam dobni cseresznyeszezonban. A tészta nem túl édes, és maximálisan a sült cseresznye kerül előtérbe. Az eredeti recept szerint nem rácsozzák, hanem kinyújtott tésztalappal fedik be, de nekem megéri a plusz 10 perc munkát, hogy végeredmény egy ketrecbe zárt sült csereszyne legyen. :)

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...