Nosalty Logó

Kerek diós kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gurulókrumpli
Kerek diós kalács
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1093 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5463 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 330 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 1093 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.1 g

Zsír

  • Összesen
    252.5 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    125 g
  • Koleszterin
    836 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4283.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    862 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    585 mg
  • Foszfor
    2115 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    677.8 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    790 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    898 micro
  • Kolin:
    686 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    821 micro
Összesen 5463 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 330 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a tejbe morzsoljuk, és megfuttatjuk.
  2. A tészta alapanyagait összekeverjük, és sima felületű, lágy tésztát gyúrunk. Ha túl lágynak tűnik, lehet még hozzá lisztezni, de alapvetően ez egy nagy folyadéktartalmú tészta.
  3. A tésztából gömbőcöt formázunk, és tálban pihentetjük 30 percet.
  4. A keverékhez összekeverjük a diót a cukorral, vaníliás cukorral, és egy lábasban kis láng fölött nagyon enyhén megpirítjuk, aztán annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrű krémes állagot vegyen fel. Az egészet összeforraljuk (pár pillanat alatt megvan). Félrehúzzuk, hogy hűljön.
  5. A pihent tésztát négy részre osztjuk, és miden darabot hosszúkásra nyújtunk, dióval megkenjük, majd feltekerjük, hogy hosszú, diós tekercseket kapjunk belőlük.
  6. Egy nagy tepsibe sütőpapírt teszünk, és a tekercseket ebben fonjuk össze (másképp nehéz lenne mozgatni, praktikusabb egyből a tepsiben fonni). A kerek fonás mikéntjét itt láthatjátok.
  7. A formázott tésztát kétszeresére kelesztjük (kb. 30 perc).
  8. Tojássárgájával kenjük a felületét, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4239
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gurulókrumpli 3 recept

A család aranygaluskát kívánt, de a nagymamám már nem igazán tudja megrágni az ilyesmit. Neki találtam ki, hogy minél könnyebb kalácsból fogom elkészíteni. Ez egy nagyon lágy, foszlós tészta, jól variálható, és nem nehezül el a tölteléktől sem. Készítettem már rengeteg mákkal és gesztenyével töltve is. Aranygaluska helyett is remekül bevált.^^

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon tetszik a recepted, viszont a tésztához való liszt mennyiségét nem látom... Szeretném elkészíteni, de így nem könny?!:) A dióhoz mennyi tej szükséges? Gonodolom ne legyen túl híg a töltelék! Köszi a választ!

Gurulókrumpli

Szia! Sajnálom úgy t?nik mikor szerkesztettem véletlen töröltem ^^ már látható hogy 650g liszt kell bele. A tej a dióhoz, nos nekem mindig egy kicsit másképp jön ki ezért írtam hogy kevés, gondolom diója válogatja mennyit vesz fel, én kb. puding állagúra készítem, akkor ha kih?l még dermedni fog egy kicsit és tökéletes lesz. Talán ha 1deci kell bele, tényleg nagyon kevés.

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen,dióm van b?ven, biztos kipróbálom!:) Nagyon jól néz ki! Ügyes vagy!:)

Törölt felhasználó

Nagyon aranyosan írtad le a receptet, és mellékelted a fonást. Köszönöm!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek